Kan fina flickor snuskdansa?

FILM

”Dirty dancing 2” bjuder på het dans – inget mer

Foto: Heta dansscener i Havanna.

Först och främst: Nej, det här är inte någon fortsättning på tjejfavoriten "Dirty dancing" från 1987. Tack och lov får vi inte se vad som hände sedan med Baby ( Jennifer Grey) och Johnny ( Patrick Swayze). "Dirty dancing 2", aka "Dirty dancing: Havana nights", utspelar sig istället på 50-talets prerevolutionära Kuba och handlar om den rika amerikanskan Katey Miller som olämpligt nog förälskar sig i den inhemska kyparen Javier - som är kungen på att dansa snuskigt. Kan hon som stiff amerikan lära sig samma heta moves? Och vad ska hennes föräldrar säga?

"Dirty dancing 2" är inte den kalkon man skulle kunna tro. Stadsmiljöerna är vackra och även om det bara skrapas på ytan till den historiska bakgrunden så ger den filmen någon form av inramning. Och Diego Luna, som spelar den manliga huvudrollen, är lika charmerande som han var i den mexikanska roadmovien "Din morsa också" från 2001.

Men på det stora hela taget är det ändå de rykande heta dansscenerna som ger tittaren någon behållning. Filmens namn utlovar mycket kroppskontakt och på den punkten levererar den verkligen. Tyvärr finns det några scener mellan danssessionerna då man helst vill sjunka genom biostolen för att allt är så himla genant. Till exempel när Patrick Swayze dyker upp som danslärare...

Så ett sammandrag i Ricki Lake-stil: "The dancing is hot - the story is not."

Dirty dancing 2

Karolina Fjällborg