Filmrecensioner

Romantik, vin och pisksex

Trivsam komedi om ”Fifty shades”-hysterin

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Betyg: 3 av 5 plus

Book club

Regi Bill Holderman, med Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Don Johnson, Richard Dreyfuss.


FILMRECENSION. Fyra damer börjar läsa ”Femtio nyanser av honom”.

Och hinner hälla i sig femtio glas vin på två timmar.

KOMEDI. Underskatta inte den äldre biopubliken. De kan vara högst villiga att dra fram plånboken om det bara kommer filmer som handlar om den fas av livet där de själva befinner sig.

Regissören Nancy Meyers har varit bra på att skapa romantiska komedier som ”Galen i kärlek” (2003) och ”It’s complicated” (2009). I sin regidebut följer Bill Holderman i hennes spår. Manuset han har skrivit imponerar inte, men snacka om att den här stjärnspäckade rollistan kompenserar.

Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen och Mary Steenburgen spelar framgångsrika damer som har delat en bokklubb de senaste 30 åren. Nu tar de tag i en snaskig utmaning, E L James ”Femtio nyanser av honom”.

Efter de inledande fnissen och ögonrullningarna börjar de läsa … och boken förändrar deras kärleksliv.

Diane Keaton, Candice Bergen, Jane Fonda och Mary Steenburgen i ”Book club”.
Diane Keaton, Candice Bergen, Jane Fonda och Mary Steenburgen i ”Book club”.

Kvinnorna har gott sällskap av flera berömda manliga kärleksintressen. Särskilt kul är det att se Richard Dreyfuss ute på dejt med Bergen. Allt är väldigt trivsamt och det räcker lång väg.

Men de genuina skratten uteblir och det känns lite hollywoodskt tillgjort ibland. Inte minst den extrema mängden alkohol som konsumeras – här finns knappt en scen där inte någon skvalpar runt med ett generöst vinglas.

Efter ett tag blir det omöjligt att inte tänka på det, trots att det bara ska vara en härlig, social detalj. Filmen vet nog inte om det, men den behöver en tolvstegsbehandling.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

GUIDE: 10 filmer slåss om tyngsta statyetten

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Mary Steenburgen

Richard Dreyfuss

Candice Bergen

Diane Keaton

Jane Fonda

Don Johnson