Mejla

Stefan Hedmark

Chock-comeback i första trailern för Star wars IX

Ett ondskefullt skratt från förr i ”Star wars: The rise of Skywalker”

Publicerad:
Uppdaterad:

FILMTRAILER. Först fick vi veta att den nya ”Star wars”-filmen har fått en titel, ”The rise of Skywalker”.

Sedan kom (äntligen) trailern.

Och då gjorde en gammal bekant från förr comeback. Eller rättare sagt två bekantingar.

Vi har tålmodigt väntat, alla vi som gillar ”Star wars”-filmerna och alla de som älskar att påpeka hur fullständigt briljanta de tre första filmerna var och hur fullständigt genomusla alla nya filmerna är. Nog går vi i gång på olika saker.

Men nu är äntligen trailern här och den bjuder på mycket godis. I centrum står förstås Rey (Daisy Ridley), som hon har gjort förr i de två första filmerna i den här omgången. I snabbt klippta bilder ur filmen skymtar vi även Adam Driver som Kylo Ren och Carrie Fisher som Leia. Inte ens döden kan hålla henne borta från en ny ”Star wars”-film.

1 av 4 | Foto: Lucasfilm
Daisy Ridley i ”Star wars: The rise of Skywalker”.

Detsamma kan sägas om den avslutande scenen där våra hjältar blickar ut över vad som ser ut att vara resterna av en förintad dödsstjärna – och hör ett mycket bekant, ondskefullt skratt. Det tillhör kejsar Palpatine (Ian McDiarmid) från den ursprungliga trilogin. Det faktum att han dödades av Darth Vader i ”Jedins återkomst” (1983) spelar ingen större roll. Cirkeln tycks vara sluten med hans återkomst.

Trailern visades tidigare i dag under ett event för ”Star wars”-fans i Chicago och efter det äntrade McDiarmid, 74, scenen, till enormt jubel. En favorit för många, förstås.

En annan bekant som dyker upp i trailern är förstås Lando Calrissian (Billy Dee Williams), som ser ut att stortrivas bakom spakarna i Millennium Falcon. Keri Russell och nyligen Oscarnominerade Richard E Grant är två nya (men ändå bekanta) ansikten i de här sammanhangen. Regisserar gör J J Abrams, som gjorde ”Star wars: The force awakens” (2015).

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 18 december.

avStefan Hedmark

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM