Dinosaurier attackerar – mitt ute i skogen

Här är nya kortfilmen i Jurassic world-serien

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

FILM

Som om du inte har nog med myggen när du är ute och campar.

Plötsligt dyker det även upp dinosaurier.

Här ser du uppföljaren till ”Jurassic world: Fallen kingdom”.

Kortfilmen ”Battle at Big Rock” dök plötsligt upp på Youtube i går. Vi satt väl inte direkt och väntade på att få en kortfilmsuppföljare till ”Jurassic world: Fallen kingdom” (2018) bara så där, men nu tackar vi och tar emot.

I filmen möter vi en familj som är ute och campar i en nationalpark. Plötsligt råkar de ut för en oväntad besökare. Eftersom familjen tar det med ro förstår vi att dinosauriebesök händer då och då i den här världen. Men snart blir det betydligt allvarligare då dinosaurien lockar till sig en best med mycket vassa gaddar...

1 av 3 | Foto: Universal
”Battle at Big Rock”.

Ett enkelt upplägg som spinner vidare på slutet av ”Fallen kingdom” – nu är verkligen dinosaurierna helt befriade från sin ö och ränner runt överallt i världen bland människor. Under eftertexterna till den åtta minuter långa filmen får vi se ytterligare exempel på hur skräcködlorna har blivit del av vardagen.

Kortfilmen är regisserad av Colin Trevorrow som har varit inblandad i båda ”Jurassic world”-filmerna och kommer att göra den tredje biofilmen i serien, som beräknas få premiär 2021.

Se alltså ”Battle at Big Rock” som en liten uppvärmning, en aptitretare.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE