Aftonbladet sänder Oscarsgalan live

”Det blir spontant, flärdfullt och fullt av kändisar”

1 av 3 | Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Karolina Fjellborg och Olivia Svenson leder årets gala på Aftonbladet.
FILM

Skandalerna, klädchockerna, talen, vinnarna och förlorarna.

Oscarsgalan 2017 kommer att sändas live på Aftonbladet.

– Min tanke är att studion ska kännas som ett inbjudande vardagsrum för alla som vill grotta ner sig i galans beståndsdelar, säger Olivia Svenson, programledare.

Förra året fick Leonardo DiCaprio, till fansens stora lycka, sin efterlängtade Oscarsstatyett för sin huvudroll i filmen ”The Revenant”.

Annars var den stora snackisen, ur ett svenskt perspektiv, Alicia Vikander som för sin roll i ”The Danish girl” kammade hem en statyett för bästa kvinnliga biroll. Frågan är nu om vi får se ny blågul glädje när Oscarsgalan går av stapeln på söndag, 26 februari, då flera svenskar har chans att prisas.

Och precis som förra året direktsänder Aftonbladet även galan i år.

”Som ett vardagsrum”

Aftonbladets Olivia Svenson kommer att programleda livesändningen och hålla i tyglarna i vår studio tillsammans med Karolina Fjellborg och en mängd gäster. Bland annat mode-experten Nina Campioni och filmrecensenten Jens Peterson.

– Min tanke är att studion ska kännas som ett inbjudande vardagsrum för alla som vill grotta ner sig i galans beståndsdelar. Talen! Kläderna! Tårarna! Och så det viktigaste: Filmerna och alla som medverkat framför och bakom kameran. Vad och vem var egentligen bäst på duken under 2016? säger Oliva Svenson.

Live från röda mattan

Aftonbladet kommer att sända galan som börjar vid 02.30 svensk tid. Innan dess sänder vi även från röda mattan, från det att de första gästerna anländer till det att de stora Hollywoodstjärnorna gör entré.

– Vi kommer ge tittarna det som de vill ha: En lång sändning full med glitter och glamour. Redan vid 23.00 lämnar vi över till Los Angeles där de första gästerna anländer på röda mattan. Det blir spontant, flärdfullt och fullt av kändisar. Under tiden Los Angeles har reklam, återvänder vi till studion i Stockholm för analys och kommentarer av allt som händer på röda mattan och senare under galan.

Missa heller inte eftersnacket, som sänds direkt efter att galan avslutats. Där kommer vi att gotta oss i alla oplanerade tal, klädchocker och tårdrypande ögonblick som kvällen bjudit på.

FAKTA

Det här händer under kvällen

21.00–22.00

Gäster: Andrea Reuter, filmrecensent och Victor Jerner, filmrecensent MovieZine.

Vi börjar uppsnacket med att fokusera på de fyra svenska nomineringarna och prata om filmåret 2016.

22.00–22.30

Gäster: Alexander Karim, skådespelare, Nivette Dawod USA-reporter Aftonbladet.

Blir årets Oscarsgala den mest politiska någonsin? Vi pratar om hur Hollywood ställer sig till Donald Trump och om årets nomineringar är mindre vita än förra året.

22.30–23.00

Gäster: Andrea Reuter och Alexander Karim

Vilka skådespelare som gjort bäst avtryck på vita duken under året och vilka filmer krigar om statyetterna? Tar favoriten ”La La Land” hem storkovan – eller kan uppstickarna ”Moonlight” och ”Manchester by the sea” utmana?

23.00–01.00

Gäster: Nina Campioni, modeexpert och Andrea Reuter

Live från röda mattan. Nu börjar gästerna anlända och det blir spontana intervjuer på röda mattan. Vem har den mest utmanande klänningen? Kommer Pharrell Williams i shorts igen? Här kan allt hända.

01.00–02.30

Gäster: Jens Peterson, filmrecensent och Nina Campioni

Fortsatt live från röda mattan. Vi håller utkik efter de stora stjärnorna när de anländer till Dolby Theater. Vi går in bakom kulisserna och ser hur alla förbereder sig.

02.30-05.30

Oscarsgalan, live från Dolby Theater. Värd: Jimmy Kimmel.

Gäster i studion: Nina Campioni och Jens Peterson.

ca 05.30–06.30

Eftersnack

Gäster: Victor Jerner och Jens Peterson

Vem höll bästa talet? Vem hade finast klänning? Vem överraskade mest? Vi går igenom allt från natten.

Sent måndagskväll kommer ett 90 minuter långt sammandrag av galan att läggas ut på aftonbladet.se.