Aftonbladet sänder Oscarsgalan live

”Det blir spontant, flärdfullt och fullt av kändisar”

Skandalerna, klädchockerna, talen, vinnarna och förlorarna.

Oscarsgalan 2017 kommer att sändas live på Aftonbladet.

– Min tanke är att studion ska kännas som ett inbjudande vardagsrum för alla som vill grotta ner sig i galans beståndsdelar, säger Olivia Svenson, programledare.

Förra året fick Leonardo DiCaprio, till fansens stora lycka, sin efterlängtade Oscarsstatyett för sin huvudroll i filmen ”The Revenant”.

Annars var den stora snackisen, ur ett svenskt perspektiv, Alicia Vikander som för sin roll i ”The Danish girl” kammade hem en statyett för bästa kvinnliga biroll. Frågan är nu om vi får se ny blågul glädje när Oscarsgalan går av stapeln på söndag, 26 februari, då flera svenskar har chans att prisas.

Och precis som förra året direktsänder Aftonbladet även galan i år.

”Som ett vardagsrum”

Aftonbladets Olivia Svenson kommer att programleda livesändningen och hålla i tyglarna i vår studio tillsammans med Karolina Fjellborg och en mängd gäster. Bland annat mode-experten Nina Campioni och filmrecensenten Jens Peterson.

– Min tanke är att studion ska kännas som ett inbjudande vardagsrum för alla som vill grotta ner sig i galans beståndsdelar. Talen! Kläderna! Tårarna! Och så det viktigaste: Filmerna och alla som medverkat framför och bakom kameran. Vad och vem var egentligen bäst på duken under 2016? säger Oliva Svenson.

Live från röda mattan

Aftonbladet kommer att sända galan som börjar vid 02.30 svensk tid. Innan dess sänder vi även från röda mattan, från det att de första gästerna anländer till det att de stora Hollywoodstjärnorna gör entré.

– Vi kommer ge tittarna det som de vill ha: En lång sändning full med glitter och glamour. Redan vid 23.00 lämnar vi över till Los Angeles där de första gästerna anländer på röda mattan. Det blir spontant, flärdfullt och fullt av kändisar. Under tiden Los Angeles har reklam, återvänder vi till studion i Stockholm för analys och kommentarer av allt som händer på röda mattan och senare under galan.

Missa heller inte eftersnacket, som sänds direkt efter att galan avslutats. Där kommer vi att gotta oss i alla oplanerade tal, klädchocker och tårdrypande ögonblick som kvällen bjudit på.

De belönades med Oscar – och försvann
Publisert:

LÄS VIDARE