Filmrecensioner

Neesons nya actionfilm är för blek och dum

Bioaktuella ’Honest thief’ har rejält korkade skurkar

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Honest thief

Regi Mark Williams, med Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney.


FILMRECENSION. Liam Neeson hotar ibland med att pensionera sig som actionstjärna.

I nya biofilmen gör han däremot verklighet av att lägga ner tjuvkarriären.

ACTIONTHRILLER. Tom (Liam Neeson) börjar bli lite till åren och har hittat en dam (Kate Walsh) som han vill börja ett nytt liv med. Det innebär att han vill göra upp med sitt förflutna som bankrånare. Tom tillbringade åtta år som en mycket framgångsrik kassaskåpssprängare (kallad ”In och ut-banditen” av media) och har en gömd förmögenhet på nio miljoner dollar.

Han kontaktar FBI i ett försök att få ett mildare straff om han ger upp och berättar var pengarna finns. Två FBI-agenter skickas till hans hotellrum för att förhöra honom… men Tom anar inte att de har en dold agenda.

Liam Neeson i ”Honest thief”.
Liam Neeson i ”Honest thief”.

Svag för Neeson-raffel

Biografer kämpar för att överleva. Kan en ny Liam Neeson-rulle hålla dem vid liv? Liksom bevisligen många andra i biopubliken är jag lite svag för en riktigt rafflande Neeson-rulle. ”Non-stop” och ”The commuter” hade ett spännande upplägg i isolerade miljöer (flygplan och tåg). ”Run all night” och ”A walk among the tombstones” var härligt hårdkokta, urbana snutthrillers. Och ”The grey” hade vargar.

Vad har då ”Honest thief”? Framför allt korkade skurkar. De två FBI-agenterna ger aldrig intryck av att vara något annat än kriminella småhandlare i kostym, där den ene är som en tidsinställd bomb och den andre bara lallar med trots att han har allt (familj, jobb, liv) att förlora.

Liam Neeson i ”Honest thief”.

Det finns en god FBI-agent i soppan, som släpar runt på en liten hund eftersom det var det enda han fick ut av sin skilsmässa. Men han är totalt ineffektiv; det är bara hans genomkorrumperade kollegor och Neeson som för handlingen framåt.

Actionscenerna kompenserar inte

Visst ömmar vi för att Neeson och Walsh ska få en framtid tillsammans. Men filmen i sig är för blek och dum för att engagera och det är inte tillräckligt mycket tryck i actionscenerna för att kompensera.

”Honest thief” har biopremiär i morgon den 9 oktober.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Vinterrea hos Ellos - Spara upp till 50% på tusentals varor! Få 20 % extra rabatt på rean - ange rabattkod: 455701

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya Bondfilmen är brutal och gripande

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Liam Neeson