Noomi Rapace spelar mot Hollywoodstjärnan

FILM

Jagar häxor i ny film

Foto: Foto: AP, ALL OVER PRESS
Jeremy Renner ser fram emot att jobba med Noomi Rapace.

VENEDIG. Noomi Rapace är aktuell för en engelskspråkig version av "Hans och Greta".

Mot Oscarsnominerade Jeremy Renner.

Noomi Rapace är eftertraktad i Hollywood efter framgången med filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-böcker.

Nästa stora roll kan komma att bli i en vuxen version av sagornas Greta i den amerikanska skräckkomedin "Hansel and Gretel: Witch hunters".

Filmen ska spelas in hösten 2011 med den norske "Död snö"-regissören Tommy Wirkola som regissör. Rollen som den vuxne Hans ska spelas av Jeremy Renner, en av USA:s just nu hetaste skådespelare.

"Fantastisk talang"

I en intervju med TT Spektra för några dagar sedan ville Noomi Rapace inte kommentera sina olika filmerbjudanden från Hollywood. Men Jeremy Renner lägger ut texten.

– Noomi är en fantastisk talang, så bra. En lysande skådespelerska och en väldigt trevlig person. Vi kommer att jobba bra tillsammans. Än är inte allting helt klart, men jag är övertygad om att det här kommer att bli av, säger Renner till TT Spektra på Venedigfestivalen.

Oscarsnominerad

39-årige Renner fick sitt genombrott med Kathryn Bigelows "The hurt locker", som gav honom en Oscarsnominering för bästa huvudroll.

På filmfestivalen i Venedig visas Ben Afflecks thriller "The town", där Renner har en av huvudrollerna. Om tre veckor börjar han inspelningen av "Mission impossible 4". När Tom Cruise bestämmer sig för att hoppa av filmserien är det tänkt att Jeremy Renner ska "ta över" som den nya stjärnan.

Häxjakt

Hösten 2011 är det då dags för "Hansel and Gretel: Witch hunters". I den har Hans och Greta vuxit upp och är nu besatta av att jaga upp och ta kål på så många häxor som möjligt.

En udda filmidé, men någonting som låter passande för Wirkola, som fick ett internationellt genombrott med den norska blodsprutande nazi-zombie-filmen "Död snö".

– Jag tyckte om "Död snö" och jag tycker om den inställning som skandinaviska regissörer verkar ha till kombinationen av skräck och humor. Jag tror att "Hansel and Gretel" kommer att bli fantastisk. Wirkola är en smart kille, det ska bli kul att jobba med honom, säger Jeremy Renner.

Noomi Rapace har varit på plats på filmfestivalen i Venedig för att marknadsföra "Svinalängorna" - Pernilla August filmatisering av Susanna Alakoskis roman - där hon och maken Ola Rapace spelar huvudrollerna.

Gunnar Rehlin/TTSpektra