Succéstjärnan blir kock

FILM

Huvudroll för Lundström efter "Graven" och "Ondskan"

1 av 2 | Foto: Henrik Lundström och Andreas Wilson i "Ondskan". Namn: Henrik Lundström. Ålder: 21. Bor: Huddinge. Yrke: Skådespelare. Familj: Mamma, pappa, storebror och storasyster. Aktuell: I nya filmen "Kocken".

GÖTEBORG

Men den unga stjärnan Henrik Lundström lever knappast något glamourliv.

-Hade jag jobbat i USA hade jag varit miljonär och haft världens sexigaste flickvän.

Allt han rör vid blir succé.

Karriären går på högvarv. Henrik Lundström är bara 21 år men har redan ett antal succéer på meritlistan. Från den hyllade debuten i "Tillsammans", vidare till Oscarsnominerade "Ondskan" och den hypade tv-serien "Graven".

Nu dyker han upp i sin första huvudroll på filmduken. I "Kocken" spelar Henrik Lundström en ung kille som tar jobb som andre kock på ett lastfartyg med destination Kapstaden. Och får tampas med den elake kocken Stein i Kjell Bergqvists gestalt.

Vill inte vara snygg

-Jag har haft tur som fått spela så olika karaktärer. Jag har inget behov av att vara snygg och cool på film, säger han.

Snarare tvärtom.

-Det vore skittråkigt att få roller på sitt utseende, det skulle bli jäkligt platt.

Trots alla framgångar lever Henrik Lundström knappast något lyxigt filmstjärneliv. Han bor kvar hemma hos föräldrarna i Huddinge, hänger med sina gamla kompisar, jobbar hårt för att komma in på Scenskolan och väntar på att nya projekt ska dyka upp.

-Det är rätt frustrerande, det ramlar inte in 20 manus om dagen precis. Senaste månaderna har jag slackat och levt upp gamla filmpengar.

Karin Lindstedt