Uggla aktuell för ny ”G”

FILM

Uppföljaren – en film om musik, droger och sexualitet

1 av 3 | Foto: POPULÄR UNGDOMSFILM Magnus Uggla spelade mot Niklas Wahlgren i filmen ”G – som i gemenskap”. Nu vill regissören Staffan Hildebrand ha med honom även i uppföljaren ”Röda linjen”.

Det blir en uppföljare på den populära ungdomsfilmen ”G”.

Regissören Staffan Hildebrand har nyligen skrivit klart ett första manus.

– Jag vill gärna ha med Magnus Uggla den här gången också, säger han.

1983 blev ”G” en publiksuccé på svenska biografer. Nu är uppföljaren ”Röda linjen” på gång.

I dagarna skickade Staffan Hildebrand ett första manus till filmbolaget Universal Pictures Nordic.

Samma koncept

– Det är samma koncept som ”G”. Filmen handlar om tre unga människor i Stockholm, från olika bakgrunder. Det som förenar dem är röda linjens tunnelbana, säger han.

Liksom i ”G” rör filmens kärnfrågor musik, droger och sexualitet. Men mycket har hänt i ungdomskulturen på drygt 20 år. Staffan Hildebrand säger att han uppfattar klimatet som tuffare idag.

– Klyftan mellan rika och fattiga har ökat. Det finns mer droger och vapen i rörelse. Även problemet med integration har blivit större.

Kommer några av skådespelarna från ”G” att vara med i uppföljaren?

– Jag talade med Magnus Uggla om det för ett år sedan, och då sa han att han gärna ville vara med. Men han har inte läst manus och vi har inte pratat om det sedan dess.

– I så fall skulle jag vilja att han spelade rollfiguren Kristoffer, fast 22 år äldre. Så får man hitta på vad han har gjort och följa samhällets utveckling genom den karaktären.

Filmar våren 2005

Thomas Crutze är vd på Universal Pictures Nordic, som ska producera filmen.

– Vi räknar med att kunna börja filma våren 2005. Men man vet aldrig, det kan ju bli både tidigare och senare än så, säger Crutze.

Det här är ”G – som i gemenskap” från 1983

Karin Fyrlund