Film

Fincher öppnar för mer Millennium

FILM

Den som längtar efter mer Blomkvist och Salander i amerikansk tappning kan få chansen till mer Millennium-drama signerad David Fincher.
- Vi har ett manus som är väldigt dramatiskt och coolt, säger regissören till TT.

På snabbvisit i Stockholm inför premiären av thrillern "Gone girl" den 3 oktober berättar regissören David Fincher att han gärna skulle fortsätta med Millennium-serien. Det trots att den första filmen, "The girl with the dragon tattoo" (2011) med Daniel Craig och Rooney Mara i huvudrollerna, inte blev den ekonomiska succé som hade krävts för att garantera en fortsättning.

- Den drog in en kvarts miljard dollar men det räcker inte för att betala för den. Då är det ingen som direkt stressar för att betala för en andra film, så det är tyvärr inte upp till mig.

"Väldig potential"

Men projektet är inte dött och David Fincher har inte gett upp.

- Jag tror att eftersom det redan har spenderats miljoner dollar på rättigheter och på manus så kommer det att resultera i något. Manuset som vi har nu har en väldig potential, jag kan avslöja så mycket som att det är extremt annorlunda jämfört med boken.

Väjer för Bond

Ett problem är också att Daniel Craig spelar agent 007 i den, som David Fincher påpekar, extremt lönsamma James Bond-serien.

- Så vi skulle behöva schemalägga oss runt den.

Skulle du vilja komma tillbaka till Sverige och jobba?

-  Ja, fast inte på vintern, ha. Men sommaren vore kul, jag minns när vi filmade de sista tio dagarna här, då kom jag och min fru tidigare och umgicks en vecka med vår dotter som var här ensam en period. Jag tog hit min mamma också och vi cyklade runt och åt på alla bra restauranger, det var otroligt fint.

Miranda Sigander/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film