Russell Crowe: Gosling är en insekt

FILM

Stjärnorna i luven på varandra inför premiären av nya ”The nice guys”

1 av 3 | Foto: FÖRSÖKER HÅLLA UPPE HÅRDA FASADEN. Det har varit en hård jargong mellan de båda stjärnorna på marknadsföringsturnén inför premiären av ”The nice guys”. Med största sannolikhet är det ett pr-knep för att sälja den nya actionkomedin. Men när Aftonbladet träffar Ryan Gosling och Russell Crowe lyser den goda stämningen dem emellan igenom.

HOLLYWOOD Russell Crowe kallar sin motspelare ”en allvarlig liten insekt”.

Ryan Gosling vittnar om hårda tag på inspelningen.

När Nöjesbladet träffar stjärnorna inför Sverigepremiären på ”Nice guys” blottas stora luckor i trivsel­fasaden.

Nu tror säkert många att deras uttalanden är PR-trick för att sälja Shane Blacks ­actionkomedi. Den kretsar kring två fiender som tvingas jobba ihop för att finna en försvunnen kvinna. Men faktum är att Crowe faktiskt inte säger ett ont ord om sin motspelare under hela ­intervjun på Beverly Hilton Hotel.

Citatet ovan är i hans mun en komplimang.

Full av beröm

– Han fick mig att skratta på jobbet varje dag. Det ­betyder inte att han inte tar arbetet på allvar. Han är en mycket allvarlig liten insekt som ställer många frågor och undersöker allt.

När det senare blir Goslings tur att grillas är även han full av beröm för sin motspelare.

– Första scenen vi gjorde var den där jag sitter på ­toaletten med byxorna ­nere. Vi hade den mest allvarliga konversationen om den dummaste saken i världen. Då visste jag att vårt samarbete skulle funka, säger den 35-årige kanadensaren.

”Ny i actiongemet”

Ändå skiner det igenom ibland. Som när ­Gosling berättar om action­scenerna där Crowe bryter hans arm.

– Jag är ny i actiongamet. Därför följde jag Russell. Han tog tyglarna i flera scener. Visserligen gjorde han det lite hårdare än han behövde, men du vet …

Delar musikintresset

Samma sak när det gällde stjärnornas stora passion – musiken.

Crowe turnerar och har gett ut flera plattor. Gosling har skrivit en musikal och kan spela flera instrument.

På frågan om de utbytte musikidéer under inspelningen ler Gosling snett.

– Jag försökte spela något i trailern. Han stängde snabbt av det och lyssnade på det han ville höra. Om du vill kalla det ett utbyte av idéer så (skratt). Crowe skulle säkert kalla det ett utbyte av bättre idéer från hans sida.

Goslings karriär har gått på högvarv de ­senaste åren. Crowe har tagit det lugnare, men nu är också han tillbaka i hetluften.

– Jag filmar ”The mummy” med Tom Cruise. Jag blev mycket förvånad och smickrad när jag fick rollen, säger australiensaren.

Också Gosling tar sig an ett varumärke härnäst – ”Blade runnner”.

– Det är en uppföljare. Det är ungefär allt jag får berätta, säger han.

– Det, och att Harrison Ford är med. Vi börjar spela in i juli.

För Gosling kan det bli ur askan i elden. Ford är inte heller känd för att vara någon solstråle.

Men nu har ju kanadensaren i alla fall blivit varm i kläderna.

Crowe om sin familjerelation:

Foto: Russel Crowe och Danielle Spencer separerade för fyra år sedan.

– Jag och Danielle (Spencer, red:s anm) separerade för fyra år sedan. Fokus ligger på våra barn. Vi kommunicerar regelbundet men vi lever helt skilda liv.

Gosling om pappa­rollen och familjelivet med Eva Mendes:

Foto: Ryan Gosling och Eva Mendes har erfarenhet av att hänga med småbarn. Här i ”The place beyond the pines”. Gosling och Mendes blev ett par under inspelningen av filmen. Nu har de två barn tillsammans.

– Eva är en dröm. Jag känner mig så lyckligt lottad. Att få barn har verkligen förändrat mitt liv. Det är bättre än jag någonsin kunde föreställa mig.

ARTIKELN HANDLAR OM