Banal spelfilm om kristen sångare

Foto: Foto: Luckydogs
Dennis Quaid som misshandlande far.

avJens Peterson

FILM

I can only imagine

Regi The Erwin brothers, med J MIchael Finley, Dennis Quaid, Madeline Carrol, Cloris Leachman.

DRAMA Hallelujah. Tonåringen Bart hör skolkören sjunga Leonard Cohens refräng om och om igen när han tvingas välja musik som ämne efter en fotbollsskada i high school. Läraren upptäcker att Bart har en fantastisk sångröst och han får sjunga huvudrollen i skolmusikalen ”Oklahoma”. Där börjar hans väg mot en karriär som kristen artist.
Filmtiteln är namnet på den sång Bart senare skriver och som blir hans genombrott. En låt som pratar med Jesus och grubblar på hur det ser ut i himlen.
Innan dess är Bart en olycklig pojke, vars pappa är ett misshandlande monster. Fadern spelas av Dennis Quaid i en spelfilm som bygger på verkliga upplevelser. Som filmberättande är den förutsägbar och banalt berättad - jag lyckades till och med pricka in när huvudpersonen skulle sjunga ”Amazing grace” innan det hände.
Det är en predikande historia om en man som är troende sedan barnsben men som ändå blir förvånad över vilka mirakel han anser Gud åstadkommer. Barts band MercyMe har varit aktiva sedan 1994 och toppat kristna försäljningslistor, vilket jag antar beror på texterna. Musikaliskt låter de som många andra. Mer hallelujah än samma höjd som Cohens ”Hallelujah”.

ARTIKELN HANDLAR OM