Här slåss Jason Statham – mot en jättehaj

Ny trailer för sommarfilm vill utmana Spielbergs ”Hajen”

FILM

TRAILER. Steven Spielbergs ”Hajen” skrämde skiten ur biopubliken för 40 år sedan.

I sommar är det dags för Jason Statham att utmana skräckklassikern.

Här är första trailern för ”The meg”.

På papperet låter det som en film för Dwayne Johnson, särskilt med tanke på ”Rampage” som har biopremiär den här veckan och låter muskelberget slåss mot tre monster: en jättegorilla, en jättevarg och en jättealligator.

I ”The meg”, som är baserad på en bok av Steve Allen, upptäcker forskare att en enorm haj av arten megalodon har dykt upp. Arten ska vara utdöd sedan miljoner år tillbaka, men den här fisken är högst levande – och väldigt dödlig.

1 av 3 | Foto: Warner
Jason Statham spelar dykare i ”The meg”.

Jason Statham spelar en dykare som jobbar för marinen och i rollistan ser vi även kinesiska stjärnan Li Bingbing samt Rainn Wilson, som spelade Evert Bäckström i den misslyckade amerikanska tv-versionen av Leif GW Perssons böcker.

Trailern är riktigt underhållande med bilder som understryker hur skräckinjagande stor hajen är. Men samtidigt märks det att man har velat ha lite kul med upplägget. Dels påminner turistscenerna om Steven Spielbergs ”Hajen” (1975), dels verkar filmen ha ett sinne för humor. Man får helt enkelt intrycket att det ska bli en hederlig sommarrulle. Med bett i.

Regissören Jon Turteltaub har inte mycket erfarenhet av monsterfilmer. Men han gjorde ”National treasure”-rullarna, så viss koll på blockbusters har han.

Filmen beräknas få svensk biopremiär den 17 augusti.


Foto: Universal
Jason Statham och Dwayne Johnson i ”Fast & furious 8”.

Visste du att...

... Statham och Dwayne Johnson ska mötas i en spin-off till ”Fast & furious”-filmerna, ”Hobbs and Shaw”, där de har huvudrollerna? Tanken är att filmen ska ha biopremiär nästa sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM