Bittra rivaler på bio - men bästa vänner i verkligheten

FILM

Stjärnorna jazzade igång årets filmfestival i Berlin

BERLIN

De är bittra rivaler i "Chicago".

Men i verkligheten älskar de varandra.

- Jag vill bara kyssa henne, säger Catherine Zeta-Jones om Renée Zellweger.

Foto: AKTUELLA I "CHICAGO" Renée Zellweger och gravida Catherine Zeta-Jones visade sin allra mest soliga sida när den årliga filmfestivalen i Berlin inleddes i går.

Det var en hel del razzle, dazzle och jazz när filmen "Chicago" invigde Filmfestivalen i Berlin i går. Den stjärnspäckade ensemblen med Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger och Richard Gere i spetsen fanns på plats och alla var på strålande humör.

Catherine Zeta-Jones, nu gravid i sjunde månaden med sitt och Michael Douglas andra barn, ville inte höra talas om någon konkurrens mellan de två kvinnliga huvudrollsinnehavarna.

- Vi är de bästa vänner. Kvinnor måste sluta kämpa emot varandra och hjälpas åt i stället. Renée är underbar, jag vill bara kyssa henne. Nu!

"Det var magiskt"

Lika förtjust är Renée Zellweger i sin motspelerska.

- Hur kan man annat än älska denna fascinerande, roliga och vackra kvinna? undrar hon.

- Inspelningen var magisk.

"Chicago" bygger på Broadway-musikalen med samma namn och är förhandsfavorit till Oscarnomineringarna som avslöjas på tisdag. Det ville dock ingen i gänget prata om.

- Nej, det är farligt att börja spekulera i sådant, då är man illa ute. Vi ser det bara som en gåva att vi fått göra filmen, säger regissören Rob Marshall.

"Chicago" har Sverigepremiär den 28 februari.

Karin Lindstedt