Frances McDormand

Nytt prestigepris för ”Nomadland” inför Oscars

Av: 

TT

FILM

Filmen "Nomadland" är ännu ett steg närmare en Oscarsstatyett efter att ha belönats med priset för bästa regi på den amerikanska regissörorganisationens gala Directors Guild Awards (DGA).

Filmens regissör Chloé Zhao ägnade hela sitt segertal åt att hylla de andra nominerade regissörerna, som säkerligen undrar hur de ska kunna utmana storfavoriten på Oscarsgalan den 25 april.

– Jag vill tacka er så mycket för allt ni har lärt mig, och för ert stöd. Ni har bidragit till att göra den här resan till något alldeles speciellt, sade den 39-åriga Zhao, som tidigare främst var känd för indiefilmen "The rider".

Enligt The Wrap kan den som kniper det finaste priset vid DGA känna sig relativt säker på att även ta hem priset för bästa regi vid Oscarsgalan. Bara åtta gånger under 72 år av utdelningar har Oscarsstatyetten gått till en annan regissör än DGA-vinnaren.

Kritikerrosade "Nomadland" har tagit hem en mängd priser på årets festivaler och galor. För motståndet på lördagens till största delen digitala gala stod David Fincher ("Mank"), Emerald Fennell ("Promising young woman") and Lee Isaac Chung ("Minari"). De kommer också att ställas mot varandra som nominerade till årets bästa film vid årets försenade Oscarsgala.

"Nomadland", med Frances McDormand i huvudrollen, handlar om en änka från en insomnad gruvstad i Nevada som hittar ett nytt liv längs de amerikanska vägarna.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Frances McDormand

Oscarsgalan

Emerald Fennell

Film