Peter Jöback om publikpriset: ”Verkar ha engagerat på djupet”

Guldbaggens publikpris gick till ”Jag kommer hem igen till jul”.

Peter Jöback, som spelar en av huvudrollerna i filmen, säger att det känns stort.

– Vi blev lite överraskade!

Guldbaggens publikpris röstades fram av Aftonbladets läsare, där de fem mest sedda filmerna under bioåret 2019 tävlade om vinsten.

Vinnaren blev till slut ”Jag kommer hem igen till jul”.

– Vi blev lite överraskade! Vi är inte den mest sedda filmen, men uppenbarligen måste vi ha gjort något som folk blir berörda av som gör att de vill rösta så mycket som de har gjort, säger Peter Jöback.

Filmen är från början hans idé och är inspirerad av hans liv.

– Det är en fiktiv historia som jag hade ett skal till. Det är fantastiskt, det är min första film. Jag är så glad för allas skull, alla har lagt ner så mycket jobb på det här.

Peter Jöback vid mikrofonen när Ella Lemhagen får Guldbaggens publikpris för filmen "Jag kommer hem igen till jul" vid Guldbaggegalan 2020.
Peter Jöback vid mikrofonen när Ella Lemhagen får Guldbaggens publikpris för filmen "Jag kommer hem igen till jul" vid Guldbaggegalan 2020.
Peter Jöback
Peter Jöback

”Velat filma hela mitt liv”

Att få just publikens pris säger han känns helt otroligt och fantastiskt.

– Att folk har röstat ... filmen verkar ha engagerat på djupet. Vi ville göra en film för de barn som har varit utsatta för de här grejerna och jag ville göra en film som var en hyllning till min bror. Det handlar om familjehemligheter, försoning, och att det går att förändra. Den är sorglig samtidigt som den också inger hopp.

Du är ju mångsysslare, vill du fortsätta att jobba med film?

– Jag har velat filma hela mitt liv men det har av olika anledningar inte blivit av. Jag vill absolut filma mer och har en massa idéer. Och om folk har andra idéer som de vill ha med mig på så vore det jättekul också.

Publisert:

LÄS VIDARE