Mejla

Stefan Hedmark

Hercule Poirot gör comeback – i en ny stjärnspäckad deckare

Här är första trailern för ”Döden på Nilen”

FILM

FILMTRAILER. Agatha Christie är i högsta grad levande.

Här är trailern för höstens mest stjärnspäckade biodeckare, ”Döden på Nilen”.

Kenneth Branagh återvänder i rollen som Hercule Poirot i ”Döden på Nilen”, en uppföljare till ”Mordet på Orientexpressen” (2017). Precis som förra gången regisserar han även, och omger sig med en rad stjärnor i birollerna som spelar de mordmisstänkta. Förra gången var alla samlade på ett tåg, den här gången befinner de sig på ett lyxigt fartyg på Nilen i Egypten.

Originalromanen kom 1937 och har, liksom ”Mordet på Orientexpressen”, filmats förr; det är ett av de mer populära Poirot-mysterierna. Den filmen kom 1978 och hade Peter Ustinov i huvudrollen. Habilt utförd, och kanske blir det svårt för Branagh att överträffa den. ”Orientexpressen” fick en hel del negativ kritik, men det tenderar att överskugga ett mycket enkelt faktum: det var en enorm biosuccé 2017. Filmbolaget bestämde sig snabbt för att det är värt att göra fler Branagh-deckare.

Kenneth Branagh i ”Döden på Nilen”.
Kenneth Branagh i ”Döden på Nilen”.

Brittiska komikerlegendarer gör comeback

Visst finns det ett sug efter den här sortens filmer: eleganta och småputtriga deckare med fina miljöer och en massa kända ansikten. Den här gången har rollistan fyllts av bland andra Armie Hammer, Annette Bening, Russell Brand och Gal Gadot. Två brittiska komikerlegendarer som har arbetat mycket tillsammans förr återförenas: Jennifer Saunders och Dawn French.

Jennifer Saunders och Dawn French i ”Döden på Nilen”.

Dessutom återvänder Tom Bateman, som var med i ”Mordet på Orientexpressen”. Det var för övrigt under den filminspelningen som han träffade sin blivande hustru, ”Star wars”-stjärnan Daisy Ridley.

Delvis inspelad i Egypten

Filmen är delvis inspelad i Egypten och trailern fokuserar mest i det här tidiga läget på att visa oss de miljöerna och vilka skådespelare som är med. Allt till tonerna av något betydligt modernare än 30-talet: Depeche Modes ”Policy of truth”.

”Döden på Nilen” har svensk biopremiär den 23 oktober.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Agatha Christie

Deckare

Kenneth Branagh

Dawn French

Russell Brand

Jennifer Saunders