Storfilmen Baby Driver stäms

1 av 4 | Foto: Wilson Webb / TT / NTB Scanpix
FILM

Actionfilmen ”Baby Driver” har tokhyllats av kritikerna.

Nu stäms filmens skapare.

Den nya storfilmen Baby Driver har hyllats av kritikerna. Filmen i sig har erhållit mängder av beröm, men det som har fått denna rulle att stå ut i mängden är definitivt soundtracket som innehåller klassiska hitlåtar från bland annat Queen och The Beach Boys.

Nu stäms dock filmens skapare för att ha använt bandet T- Rex’s låt ”Debora” utan tillåtelse. Stämningen står T- Rexs frontman Marc Bolans son Rolan Feld bakom. Rolan Feld uppges ha kontaktat filmbolaget angående den icke licenserade användningen av hans pappas låt flera gånger, men då han inte erbjudits någon ersättning har han nu gått ett steg längre och lämnat in en stämningsansökan.

”Har bara skyllt ifrån sig”

– Under de sex veckor sedan Rolan Feld (red. anm.) uppmärksammade detta för Sony pictured har inget annat gjorts förutom att skylla ifrån sig. De har vare sig bett om ursäkt för snedsteget eller erbjudit Feld kompensation för användningen av musiken, anges i rättsdokument erhållna av NME.

Baby Driver handlar om den skicklige flyktbilsföraren Baby, spelad av Ansel Elgort, som tar musiken till hjälp för att bli bäst på sitt jobb. När han möter sina drömmars kvinna får han chansen att fly livet som kriminell, men det är inte så lätt som han hade hoppats. I övriga roller syns även stornamn som Kevin Spacey och Jamie Foxx. Baby Driver hade sverigepremiär den 26 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jamie Foxx

Film