Han får ny stor roll i Hollywood

FILM

Nu följer Alexander Skarsgård i Dustin Hoffmans fotspår

1 av 4 | Foto: Den senaste rollen, i nyinspelningen av 70-talsklassikern ”Straw dogs”, är en chans för Skarsgård att slå igenom ordentligt i USA.

HOLLYWOOD. De amerikanska tv-serierna ”Generation kill” och ”True blood” har slagit upp Hollywoods dörrar på vid gavel för Alexander Skarsgård.

Nu har den 32-årige skådespelaren säkrat en ny storroll.

Skarsgård ska spela mot Kate Bosworth i en nyinspelning av Sam Peckinpahs kontroversiella och våldsamma thriller ”Straw dogs” från 1971.

Rod Lurie har skrivit och ska regissera den uppdaterade versionen som börjar filmas i augusti. Handlingen kretsar kring en manusförfattare från Hollywood som tar med sig sin hustru och flyttar tillbaka till hennes hemstad i amerikanska södern. Där brakar helvetet loss när hustruns expojkvän försöker vinna henne tillbaka.

Huvudrollen spelas av James Marsden medan Skarsgård porträtterar hennes ex, en före detta high school-stjärna i amerikansk fotboll.

Engelsk landsbygd

I originalet som i Sverige hette ”Straw dogs – det galna gänget” utspelades historien på den engelska landsbygden och kretsade kring en matematiker. Huvudrollerna spelades av Dustin Hoffman och Susan George.

Filmen ansågs mycket komplex och var fylld av kontroversiella, sociala ställningstaganden. Hoffmans timida rollfigur tvingas inte bara konfrontera sitt eget asociala beteende utan också sin passivitet när bråket med lokalbefolkningen inleds.

I thrillern flirtar lokalinvånarna först med hans fru innan de våldtar henne och attackerar familjens hem.

Roll i ”X-men”

Marsden är känd för rollen som Cyclops i ”X-men”. ”Straw dogs” blir inte hans första film med en svensk skådespelare. Han sågs senast i den romantiska komedin ”27 dresses” med Malin Åkerman.

Lurie har tidigare regisserat filmen ”The contender” med Joan Allen och tv-serien ”Commander in chief” med Geena Davis.

Kate Bosworth medverkade nyligen i ”21” och spelade Lois Lane i ”Superman returns”.

I USA är Skarsgård aktuell i den nya säsongen av ”True blood” där han spelar vampyren Eric.

Serien är tv-kanalen HBO:s mest populära program just nu.