Las Palmas-mannen är tillbaka med ny film

FILM

Samlar in pengar för att få klart projektet

1 av 5 | Foto: Cecilia Torquato​
Johannes Nyholm.

Många minns den vilda bebisen som agerade svinig turist på Las Palmas.

Nu är Johannes Nyholm tillbaka med en ny film.
– De senaste två åren har jag suttit mer eller mindre inspärrad framför en burk och försökt färdigställa filmen, säger han till Nöjesbladet.

Det har hunnit gå sju år sedan Johannes Nyholms ettåriga dotter gjorde succé som full turist i kortfilmen ”Las Palmas”. I filmen ses hon svina till det ordentligt på en restaurang. Dottern börjar nu första klass och Johannes Nyholm är aktuell med sin nya film ”Jätten”.

– Den handlar om en ung, något missbildad autistisk man som heter Rikard. Han försöker återknyta kontakten med sin mamma med hjälp av boule och en 50 meter hög jätte. Han tror att han ska få henne tillbaka bara han vinner det nordiska mästerskapet i boule, säger han.

Fattas pengar

Filmen innehåller mycket VFX, visuella effekter. Det har gjort att Nyholm har startat en kampanj för att ha råd att göra klart filmen.
– Det fattas totalt 105 000 kronor för att slutföra arbetet. Den här jätten och hans universum är det magiska elementet som innebär mycket effektjobb.

I skrivande stund är insamlingen uppe i strax över 82 000 kronor.
– Det har gått fantastiskt bra. Det är otroligt roligt.

”Knappt sett dagsljus”

Nyholm berättar att han lagt ner så mycket tid på filmen att han inte hunnit se tillräckligt med dagsljus.
– Jag har knappt sett dagljus på länge. Det har varit ett otroligt hårt jobb. De senaste två åren har jag suttit mer eller mindre inspärrad framför en burk och försökt färdigställa filmen.

Har din dotter sett filmen?
– Ja, hon har sett den. Det är en vuxenfilm, men den funkar även för barn. Hon tycker att den är fin, lite sorglig och rolig.

Filmen har premiär på bio den 14 oktober i år, oavsett om pengarna kommer in eller inte.
– I värsta fall får man väl kompromissa. Något måste ju visas. Men jag tror och hoppas att vi kommer få in pengarna, säger Nyholm.