Barnen förändrar allt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-16

Bra skåderspelar-insatser i förutsägbara ”Helens små underverk”

Helen kombinerar barn och karriär.

Helen ( Kate Hudson) jobbar på en modellagentur i New York och klättrar uppåt i graderna. Hon är singel, festar i höga klackar och hånglar med snygga modellkillar varenda kväll. Men när hennes ena syster omkommer i en bilolycka förändras allt. Systerns sista önskan är att Helen - istället för den tredje, superpräktiga systern Jenny ( Joan Cusack) - ska ta hand om hennes tre barn.

"Helens små underverk" lanseras som en romantisk komedi, vilket är ganska vilseledande. Nog för att det finns en kärlekshistoria i periferin, men det är inte den som är grejen. Grejen är snarare hur Helen slits mellan två olika liv, och hur illa vid sig bullmamman Jenny tog av att inte vara betrodd att ta hand om den döda systerns barn.

Det här är en varm och mänsklig film som man verkligen vill tycka om. Och den hålls uppe av en hel radda bra skådisar. Kate Hudson är fullständigt bedårande och Joan Cusack spelar torrboll lika bra som någonsin. Problemet är att manuset inte är värdigt deras insatser. Det är för mycket av en lektion i amerikanska familjevärderingar och så förutsägbart att alla kids över tio kan räkna ut vad som ska hända i nästa scen.

"Helens små underverk" är som en mazarin - den är godkänd som sötsak, men knappast något man kommer att snacka om efter att man har ätit upp den.

Helens små underverk

Karolina Fjällborg

ANNONS