Stefan Hedmark

Gjorde världens sämsta film – nu är de tillbaka

TRAILER. De blev berömda för att ha skapat ”The room” (2003), ett drama så uselt att det fick kultstatus.

Nu återförenas Tommy Wiseau och Greg Sestero i en ny film – här är första trailern.

Just nu kan vi se berättelsen om hur kultrullen ”The room” blev till på bio, i filmen ”The disaster artist” där James och Dave Franco spelar Tommy Wiseau och Greg Sestero.

Sestero var i slutet av 1990-talet den unge killen med skådespelardrömmar som stötte på den betydligt äldre Wiseau och blev indragen i hans försök att bekosta och regissera en egen långfilm. Problemet med Wiseau var att bakom hans mystiska karisma fanns ingen talang, och inte mycket vett heller.

Skrev en bok om ”The room”

Wiseaus film ”The room”, med honom själv och Sestero i huvudrollerna, blev utskrattad. Men misslyckandet var så enormt att folk hade kul när de såg filmen – och snart blev den ett kultfenomen. Så småningom skrev Sestero en bok, ”The disaster artist”, som handlade om inspelningen av filmen.

Nu är skräpkungarna på banan igen med en ny film. ”Best friends” är inte regisserad av Wiseau, men Sestero har skrivit manus och vi ser dem båda i huvudrollerna. Wiseau spelar en begravningsentreprenör, Sestero en lösdrivare.

Risken: en tråkig film

Hoppet är förstås att de har skapat ännu en fantastiskt usel film som vi kan fröjdas åt. Trailern visar inga större tecken på kvalitet. Men ett problem kan bli att den heller inte ser särskilt underhållande ut. Det farligaste som kan hända Wiseau och Sestero är att de gör en tråkig, intetsägande film.

”Best friends” kommer att visas i USA i mars. Räkna inte med en storslagen svensk biopremiär... även om en av rollfigurerna i filmen heter ”Malmo”.

John Travolta i ”Battlefield Earth” (2000).
John Travolta i ”Battlefield Earth” (2000).
"Disaster artist" visar hur tidernas kalkon skapades
Publisert:

LÄS VIDARE