Blodfattig vampyrkomedi

Publicerad:
Dracula får ding på kapten Erika.
Foto: Sony Pictures Animation
Dracula får ding på kapten Erika.

FILM

Hotell Transylvaien 3: En monstersemester

Regi Genndy Tartakovsky, med svenska eller amerikanska röster, bl a Adam Sandler, Selena Gomez.

ANIMERAD Dracula är utarbetad av att driva sitt hotell där alla monster kan koppla av i skydd från människor. Han och dottern Mavis med sin familj ger sig av på kryssning för att umgås. Färden går till Bermudatriangeln och den försvunna staden Atlantis.
I upptakten visas hur Dracula genom århundraden kämpat mot eviga fienden van Helsing, där generation efter generation människor förgäves försökt döda vampyren.
Dracula känner sig ensam sedan hustrun dog. Hemma börjar han nätdejta på sin mobil och på resan blir han förälskad i kryssningsfartygets kapten Erika. Han får ding, som kärlek vid första ögonkastet heter på monsterspråk.
Första filmen om Dracula och hans kompisar, Frankensteins monster, mumien, osynlige mannen med flera, var en underhållande komedi i ”Familjen Addams” anda. Energin har droppat till den här uppföljaren. Den påminner om sådana där gapiga dussinserier som animeras för tv.
Det pruttas lite och det skämtas väldigt mycket med utseenden och attraktionen hos varelser med otroligt många ögon. Solbadande häxor och en dreglande jättevalp.
En kamp mellan olika sorters musik piggar upp. The Beach boys ”Good vibrations” spelas i DJ battle för den goda sidan. Alltid något att ta med för det uppväxande släktet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN