Warner Brothers

Warner stäms på 8 miljarder – om inte spöken finns

avAndreas Hansson

1 av 2
Bild från filmen ”Annabelle”.

En författare stämmer Warner Bros på åtta miljarder kronor.

Nu tvingas filmstudion bevisa att spöken finns på riktigt.

Och författaren säger sig ha ett ess i rockärmen.

Warner Bros stäms återigen för sin skräckfilmserie ”The Conjuring”, denna gång av författaren Gerald Brittle som hävdar att rättigheterna till paret Ed och Lorraine Warrens spökliga erfarenheter som ligger till grund för ”The Conjuring” och de båda ”Annabelle”-filmerna är hans via en uppgörelse han gjorde med Lorraine Warren inför hans bok ”The demonologist” från 1980.

Nu kräver han filmstudion på åtta miljarder kronor, samt att den kommande ”Annabelle 2” stoppas, skriver Hollywood Reporter.

Kräver att uppföljare stoppas

Han och hans advokat skriver i stämningsansökan att det ”är extremt svårt att tro att ett stort konglomerat som Warner Brothers med sin armé av advokater och som är specialiserade på immateriella rättigheter inte skulle ha känt till boken ’The Demonologist’ och rättigheterna kring den”.

Brittle ska ha försökt stoppa filmstudion redan innan releasen av ”The Conjuring 2”, då ska de ha svarat med att filmen inte baserats på Brittles bok, utan på ”historiska fakta”. Men Brittle menar att han har ett äss i rockärmen. Han menar att han själv sedan han skrev boken fått upp ögonen för att historierna inte är sanna.

”Lorraine och Ed Warrens skildringar av vad som hände i redogörelserna från Perronfarmen, som svarande hävdar att ’The Conjuring’ är baserad på stämmer inte överens med historiska fakta. Detta är del av flera år av lögner från paret Warren. Det finns inga historiska fakta att en häxa ska ha funnits på Perronfarmen, att en häxa ska ha hängt sig, blivit besatt, tillbett Satan eller offrat barn”.

Avslöjas av tweet

Nu ska alltså Warner bevisa att spöken finns, eller att de inte känt till ”The Demonologist”, något en tweet från filmproducenten James Wan från 30 november 2011 motbevisar:

”Jag ser på och läser många läskiga berättelser. Men fasen, ’The demonologist’, den sanna berättelsen om Ed och Lorraine Warren är den läskigaste bok jag läst”.

Warner har avböjt att kommentera saken till Hollywood Reporter och säger att man inte mottagit någon stämningsanökan än.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood

Film