Sökes: Bondbrudar från Skandinavien

Disa Östrand och Ida Engvoll är aktuella för den nya Bond-filmen.

Nu bekräftar produktionen att de är på jakt efter skandinaviska Bond-brudar.

Nöjesbladet har redan avslöjat att Disa Östrand, 27, känd från “Känns ingen sorg”, och Ida Engvoll, 28, som synts i “Mig äger ingen”, provfilmat för den nya Bondrullen “Bond 24”.

Nu bekräftar produktionen att de specifikt är på jakt efter skandinaviska skådespelare till en av de kvinnliga birollerna. Karaktären ska ha ett struligt förflutet och vara romantiskt involverad med James Bond, detta enligt The Wrap.

Disa Östrand ville inte spekulera i hur stora chanserna är att få en roll i filmen när Nöjesbladet pratade med henne tidigare.

– Man får bara ta det för vad det är, jag blir väldigt nervös när det är såna där stora grejer. Jag försökte att inte tänka så mycket på chanserna eller inte, utan bara vara där, sa hon om provfilmningen då.

”Skulle bli superlycklig”

Hur skulle det kännas att få en roll?

– Jag skulle bli helt galen, jag skulle bli superlycklig. Det skulle vara väldigt kul, sa hon.

The Wrap avslöjar också att Chiwetel Ejiofor, senast aktuell i “12 years a slave”, är storfavorit för rollen som Bondskurk. Han ska dock inte ha fått ett officiellt erbjudande ännu.

”Bond 24” regisseras av Sam Mendes som också gjorde ”Skyfall”.  I ”Skyfall” spelade både Ola Rapace, 42, och Jens Hultén, 50, skurkar.

I nya filmen gör Daniel Craig, 45, åter igen rollen som James Bond.

Publisert: