The forgotten

FILM

<2plus/> Amerikansk science fiction i regi av Joseph Ruben med bland andra Julianne Moore, Dominic West och Anthony Edwards.

Julianne Moore utsätts för den ultimata skräcken i ”The Forgotten”. Som mamman Terry sörjer hon sin döde son som omkommit i en flygolycka. Men plötsligt en dag börjar alla i omgivningen tala om för henne att barnet aldrig funnits och att hon hamnat i en psykos efter ett missfall. Något Terry vägrar acceptera.

Så långt är allt väl. Den där obehagliga känslan kryper längs ryggraden och det känns som det här kan bli en riktigt spännande psykologisk thriller. Men ack nej. Lika bra som det börjar lika illa slutar det.

Efter halvlek flippar ”The Forgotten” ut totalt. Plötsligt är det utomjordingar och FBI och fan och hans moster som den ömma modern Terry och hennes nyfunne vän Ash måste kämpa emot.

Julianne Moore gör vad hon kan för att rädda filmbygget. Hon lyser som alltid men det räcker inte. Ett haltande manus, lösa trådar och en story som känns allt annat än trovärdig även med science fiction-mått mätt, det kan inte ens hon göra något åt.

Karin Lindstedt

ARTIKELN HANDLAR OM