”Star wars”-stjärnan slår tillbaka mot kroppshatet

avLinnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Sågades för att hon ”saknade kurvor”

1 av 6

Användare på sociala medier kritiserar ”Star wars”-stjärnan Daisy Ridley för att hon "inte har kurvor”.

Nu slår den 23-åriga skådespelerskan tillbaka mot kroppshatet, skriver Huffington Post.

”Riktiga kvinnor är av alla former och storlekar”, skriver hon.

En användare på Instagram lade ut en bild på Daisy Ridley, som spelar karaktären Rey i ”Star wars: The force awakens”, med en pratbubbla med texten: ”Jag kan inte förstå vilka orealistiska förväntningar jag sätter för unga flickor. Vem castade mig egentligen? Vet de inte att riktiga kvinnor har kurvor?”.

Enligt Huffington Post såg Daisy Ridley, 23, bilden och lade ut den på sin egen Instagram. Samtidigt slog hon tillbaka mot hatet.

”Riktiga kvinnor är av alla former och storlekar, alla etniciteter, är olika modiga, har familjer, har inte familjer. Jag är en ”riktig kvinna” precis som alla kvinnor i världen”, skriver stjärnan.

”Var snälla mot varandra”

Men Daisy Ridley fick inte riktigt den reaktionen hon ville ha, skriver Huffington Post. Många ville stödja stjärnan – genom att i stället rikta hat mot den som gjorde inlägget. Därför tog Ridley ned bilden.

”Det var inte min avsikt att någon skulle skicka meddelanden till den stackars personen som lade ut orginalbilden. Hela mitt inlägg handlar om att vara snälla mot varandra, så vänligen avstå!”, skriver hon på sin Instagram.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Star wars