Mejla

Stefan Hedmark

Knytnävarna flyger i ny Mark Wahlberg-film

Rensar upp smutsigt Boston i ’Spenser confidential’

FILMTRAILER. Ni som har uppnått en viss ålder minns kanske deckarserien ”Spenser” som brukade gå på TV3?

Nu har den blivit film. Och vi känner inte igen oss.

Det är väl folk i min ålder (43) som minns ”Spenser” kanske. Serien var baserad på böcker av Robert B Parker och hade Robert Urich i huvudrollen som en Boston-baserad privatdetektiv. Serien hade en viss realism, men gjorde inte särskilt god reklam för staden; det var grått och regnigt för det mesta.

När Spenser nu tar steget över till vita duken ser det annorlunda ut. Parker dog 2010 och den före detta kriminalreportern Ace Atkins valdes ut som officiell efterträdare; det är han som skriver Spenser-böckerna nu. Åtta stycken har det blivit.

I filmen släpps Spenser (Mark Wahlberg) ut från fängelset efter att ha avtjänat fem år. Hans före detta flickvän vill inte ha något med honom att göra, men han återförenas med den gamle räven Henry (Alan Arkin) och möter motvilligt en ny bekantskap, Hawk (Winston Duke). Nu ska de rensa upp i ett genomkorrumperat Boston.

”Spenser confidential” är en Netflix-satsning som återförenar Wahlberg med regissören Peter Berg. Där har vi en riktig grabbduo som har gjort fyra filmer tillsammans. Det blir ofta högljutt och actionpackat när de möts. Som bäst har det varit i spännande ”Patriots day” (2016).

Den här trailern går i samma anda. Slår den rekord i antalet käftsmällar? Allt ser lite väl lättsmält ut, men Berg har överraskat förr och Arkin är alltid en sevärd birollsstjärna.

”Spenser confidential” har premiär på Netflix den 6 mars.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE