Varje försök till humor faller dött till marken

Så dålig är nya ”Charlie’s angels” med Kristen Stewart

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Charlie’s angels”.
Foto: Sony.
”Charlie’s angels”.

FILMRECENSION Elizabeth Banks har gjort en ny ”Charlies änglar”-film. Tyvärr.


Charlie's angels
Regi Elizabeth Banks, med Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Patrick Stewart, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Luis Gerardo Méndez.


ACTIONKOMEDI När den kultiga 70-talsserien ”Charlies änglar” i början av 2000-talet fick en fortsättning i form av två filmer med Cameron Diaz, Drew Barrymore och Lucy Liu var det, som jag minns det, lite av ett popkulturevent. Även om någon enad kritikerkår knappast var med på pepptåget.
Den här tredje filmen däremot, som hade biopremiär i USA i höstas, känns som en icke-händelse.
The Townsend Agency har nu öppnat europeiska filialer, och en ny generation änglar jobbar för olika ”Bosleys” (det vill säga assistenter till det osynliga högsta hönset Charlie).
Kristen Stewart är den rika rebellen Sabina. Ella Balinska är den före detta MI6-agenten Jane. Och Naomi Scott är den smarta visselblåsaren Elena, som blir en del i gänget för att försöka förhindra att en högteknologisk makapär som hon själv har varit med och skapat säljs på svarta marknaden som ett vapen.
Elizabeth Banks har skrivit manus och regisserat, och gör också en större roll, men då hon själv är den enda som har någon form av komisk färdighet faller vartenda försök till humor dött till marken.
Det här är superkorkat och överkomplicerat på en och samma gång. Action, outfits och miljöombyten helt utan poäng, med lite fjortisfeminism på toppen.


”Charlie’s angels” finns att hyra på olika streamingtjänster från och med den 18 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE