Johnny Depp spelar vanlig

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Stjärnan i intervju om nya rollen – och samarbetet med Angelina Jolie: Det går ju inte att undgå alla rykten om henne och Brad

Angelina Jolie och Johnny Depp i ”The Tourist”.
Foto: AP
Angelina Jolie och Johnny Depp i ”The Tourist”.

Paris Han har gjort sig känd för att spela minst sagt excentriska karaktärer.

Men efter Jack Sparrow, Willy Wonka och Hattmakaren kommer nu – en helt vanlig turist.

– Jag ville testa hur det känns att spela någon som är normal. säger han.

Foto: AP
Johnny Depp.

I "The tourist", som går upp på bio den 5 januari, spelar Johnny Depp en amerikansk turist som på tåget till Venedig blir uppraggad av en vacker, mystisk kvinna. Hon är på flykt undan hemliga agenter och turisten är en del i hennes plan att komma undan.

Kvinnan spelas av Angelina Jolie. Men trots att Depp känner hennes sambo Brad Pitt, hade han aldrig träffat henne tidigare.

– Jag brukar aldrig läsa skvallertidningar, men det går ju inte att undgå alla rykten om henne och Brad. Självfallet blir man osäker på hur en person som tvingas leva sitt liv under ett mikroskop ska vara. Men hon har lyckats fortsätta vara normal trots all galenskap omkring henne. Hon är kul, cool, smart och håller distansen.

Fotografarmada

När Johnny Depp och Angelina Jolie, världens två hetaste skådespelare, filmar tillsammans genererar det självfallet stor uppmärksamhet. Men inte ens Johnny Depp hade tidigare varit med om någonting liknande.

Han berättar med ett skratt om hur filmteamet på väg till inspelningen på morgonen kunde vara förföljda av en armada av båtar med fotografer.

– Vad vi än gjorde hade vi en kameralins riktad mot oss. Vi skrattade åt det.

Skapade figuren

Johnny Depp berättar om hur han gjorde för att skapa den normale Frank, hur det kom "i vågor".

– Jag tog bitar från människor jag mött under åren, bland annat en revisor, som trots att han var normal var en av de märkligaste personer jag träffat.

– Franks utseende, det var min idé. En kille från Wisconsin och som aldrig någonsin tidigare hade varit utomlands. Så här borde han se ut.

Normadtillvaro

Första gången Johnny Depp själv var utanför USA var 1986, när han skulle göra en liten roll i Oliver Stones "Plutonen".

– Vi kom till Manila den 5 mars 1986. Två dygn innan hade Marcos flytt landet och överallt var det tanks och soldater med maskingevär i högsta hugg. Det var en intressant första utlandsvistelse.

Och reser, det är någonting han fortfarande gärna gör. Johnny Depp och familjen ( Vanessa Paradis och deras två barn) har flera hem runt hela världen.

– Som liten flyttade jag ständigt runt i en nomadiserad tillvaro. Jag spelade dessutom i ett band som reste runt. Så jag är van vid det - det är en del av mitt liv.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Publicerad: