007 ställer in siktet på Oscar

Nya Bond-regissören skrotar actionscener

Regissören Sam Mendes och skådespelaren Daniel Craig har båda en ny vision om den brittiska superagenten:
Mindre våghalsig och mer komplex, så blir framtidens James Bond.
Regissören Sam Mendes och skådespelaren Daniel Craig har båda en ny vision om den brittiska superagenten: Mindre våghalsig och mer komplex, så blir framtidens James Bond.

Goldfinger, gå och lägg dig!

Nu vill James Bond ha en guldgubbe – och ställer in siktet på Oscar.

Färre actionscener och ett större djup är det nya receptet.

Den kommande James Bond-filmen drar ned på action och fokuserar på skådespeleri. Bond-skådisen Daniel Craig har tidigare sagt att han vill ge den ikoniska rollfiguren "känslomässigt djup".

Enligt en anonym källa har regissören Sam Mendes (”American beauty”) konkreta planer på att dumpa flera actionscener för att lägga speltid på karaktärsdrivet innehåll.

– Rykten har vuxit fram som säger att han klipper bort action för att göra 007 ”Oscar-vänlig”, säger källan till The Express.

Högt pris för Oscar

Samma källa hävdar att actionscener som skulle spelas in i Indien har skrotats medan spännande sekvenser som utspelar sig i Istanbul och Argyll i Skottland finns kvar.

– Det här skulle kunna vara katastrofalt för filmens potential att bli en kassavältare. 007 måste spela in minst 300 miljoner pund för att gå jämnt ut. Det kan vara ett högt pris att betala för en Oscarsnominering, säger källan.

I nuläget cirkulerar rykten om att filmen kommer att heta ”Skyfall”. I övriga roller syns bland annat Javier Bardem och Ralph Fiennes.

Publisert: