Hellenius på djupt vatten

FILM

Exklusivt: Här är första bilderna från Peter Magnussons nya film

1 av 4 | Foto: David Hellenius som Georg, en svensk man som gått i frivillig landsflykt och bor i Thailand. ”Han är nöjd och självgod och tycker att han är lite skön”, säger David.

För två år sedan gjorde ”Sommaren med Göran” succé.

Nu pågår inspelningarna av Peter Magnussons nya film ”Nu eller aldrig” i Thailand.

För Nöjesbladet berättar skådespelarna om panik­ångest på havsbotten och en kackerlacksattack i en intim situation.

I fem veckor har skådespelarna i ”Nu eller aldrig” spelat in på stränderna i Phuket i Thailand. Nöjesbladet har exklusivt de allra första bilderna.

Peter Magnusson, 36, David Hellenius, 37, Susanne Thorsson, 29 och Jenny Skavlan, 24, har just kommit tillbaka till hotellet efter en heldag med filminspelning ute på havet.

– I dag har vi spelat in en massa dykscener, säger ­Peter Magnusson.

I två år har han skrivit på manuset till ”Nu eller aldrig”. Filmen tar avstamp i Sverige där Magnussons karaktär Sven inser att han måste byta liv. Han beger sig till Thailand för att hitta sig själv.

– Thailand som skådeplats är intressant. Det har utvecklats till en thai­svenne-subkultur, säger ­Peter Magnusson.

”Har ridit på elefanter”

Susanne Thorsson åkte till Thailand en vecka före resten av teamet för att ta ett dykcertifikat.

– Det var jättekul. Första dagen vi filmade blev det en dykscen så det var rakt ner på botten, säger hon.

Scenen var avancerad och ägde rum 20 meter under vattenytan, tillsammans med Peter Magnusson. Ett filmteam på åtta personer cirkulerade runt skådespelarna.

– Jag tyckte att det var skitläskigt för det var sånt kaos med alla fotografer. Jag var helt säker på att jag skulle drunkna och dö, säger Peter Magnusson.

Nere på botten drabbades han av panikångest.

– Det var råläskigt och inte så kul att få panikångest så långt under vattenytan. ­Susanne som hade haft dykcertifikat i ungefär sex minuter var så jäkla cool och lugn och höll i mig, säger han.

Med kritvita stränder och en temperatur på 30 grader är skådespelarna eniga om att inspelningen är en upplevelse utöver det vanliga.

– Vi har ridit på elefanter och får uppleva så mycket. Det blir lite kollokänsla här med hela gänget, säger ­Susanne.

David Hellenius ledde ”Let’s dance”-finalen förrförra fredagen. Morgonen därpå flög han till Thailand och klippte en mohikanfrisyr. Tillsammans med en tribaltatuering och ett par små badbyxor blev han sin karaktär Georg, killen som har flyttat till Thailand för gott.

– Produktionen säger att jag har börjat gå som Georg. Jag har blivit honom. Det kan ju behövas hos en gammal trött TV4-profil att tuffa till sig lite. Jag kanske får en helt ny programledarstil, säger han med ett skratt.

Intim scen

Jenny Skavlan är Fredrik Skavlans brorsdotter och hemma i Norge är hon redan en framgångsrik skådespelerska. Hon spelar Gitte, en norsk yogatjej som har en flirt med Peter Magnussons rollfigur. Men det är inte alltid enkelt med filminspelning i tropikerna.

– Jag och Peter skulle göra en intim scen i en säng. Helt plötsligt kom en jättestor kackerlacka flygande och landade på sängen. Jag har egentligen en djup röst men då skrek jag som en tjej, säger hon.

Andra skådespelare i filmen: Grynet Molvig, Alexandra Rapaport, Claes Månson, Frida Hallgren och Henrik Norlén.

”Nu eller aldrig” har premiär i slutet av 2011.

Skådespelarna om sina roller: Sysslar med tarmsköljning

Susanne Thorsson om Anja: ”Hon jobbar som lektör på ett bokförlag och flyr till Thailand med tjejkompisarna. Pojkvännerna ska sluta upp en vecka senare. I Thailand möter hon Sven. Hon känner att hon inte har gjort de val hon ville både karriärmässigt och privat. Nu tar hon ett steg i en annan riktning.”

David Hellenius om Georg: ”Jag spelar Georg som har dragit från allt. Han är en ”Big brother”-typ, eller lite som ”Färjan”-Håkan. Han gillar äventyr och jobbar med klättring och vattenskoteruthyrning. Han har också en bar. Han är en typisk förortskille som bara drog. Han är nöjd och självgod och tycker själv att han är lite skön.”

Jenny Skavlan om Gitte: ”Jag spelar en norsk hippietjej som har filosofin att ta allt som det kommer. Hon sysslar med yoga, pilates, meditation och tarmsköljning. Hon tror att hon är spirituell men är egentligen otålig. Hon uppmuntrar Sven att söka sig själv.”

Peter Magnusson om Sven: ”Filmen handlar om karriärcoachen Sven som hjälper andra att förverkliga sina drömmar, men han är inte särskilt nöjd med sitt eget liv. Han bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar genom att flytta till Thailand och skriva en bok.”