Skamlöst charmig må bra-film

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Så många får Familjen Bélier

”Familjen Bélier” är en riktig pärla.
”Familjen Bélier” är en riktig pärla.

KOMEDI De där ögonblicken när film är oslagbar på starka känslor. Berättar perfekt i bilder med ljud och musik som förstärker så att hjärtat svämmar över och man ler genom de rörda tårarna.

Den här franska pärlan är en fräckt underhållande och skamlöst charmig må bra-film med ett varmt leende.

Det börjar på en bondgård. Tonårsflickan Paula hjälper till när en kalv föds, och vi följer henne in i köket där föräldrarna och hennes yngre bror slamrar. Många sorters oväsen och snart förstår vi att Paula är den enda i familjen som kan höra. Hon teckentolkar åt de andra och är deras kontakt med bank, läkare, veterinär och alla som vill köpa familjens ost på marknaden.

Hon kämpar också i skolan och väljer tillsammans med bästisen körsång som aktivitet. På grund av en snygg kille. Det visar sig att Paula har en bra sångröst. Väldigt bra. Musikläraren, en grinig föredetting som hatar att vara på landsbygden, uppmuntrar henne. Ska hon våga söka in till fina skolan i Paris? Eller stanna av pliktkänsla mot familjen?

Bra sidohistorier och många dråpliga scener. Kärlek, lokalpolitik, sex, föräldrarnas åsikter om alla som inte är döva. Skickligt filmhantverk och sevärda skådespelare. Inte minst nu 18-åriga Louane Emera som Paula.

Och oj vad hon kan sjunga.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN