Alicia Vikander i tårar – efter världshyllningarna

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stående ovantioner för svenskans nya film i Venedig

1 av 3 | Foto: STARPIX/PICTUREDESK.COM
Alicia Vikander blev märkbart tagen av allt svallande beröm för nya filmen ”The Danish Girl”

VENEDIG. Världspremiär på filmfestivalen.

Omedelbart börjar surret om Oscar för ”The danish girl” och Alicia Vikander. Flera lyfter fram svenskan som det bästa i filmen.

– Allt upphetsning kring filmen är bra, allt surr som gör folk medvetna om den, säger Alicia Vikander. Om det får fler att se vår film eller uppskatta den så är jag glad för det.

Hon och Eddie Redmayne är tydligt rörda av berömmet. De första amerikanska recensionerna i tunga branschtidningar som Variety är mycket positiva. Alicia Vikander tippas kunna bli Oscar-nominerad för ”The danish girl”.

– Att få sådan respons som på galavisningen i går kväll är otroligt, säger Alicia Vikander, 26. Det var första gången jag såg den färdiga versionen.

”Filmen väcker minnen”

Hon är hedrad att vara med sin film på filmfestivalen i Venedig. De fick stående ovationer genom hela eftertexterna.

– Att se filmen väcker minnen från inspelningen. Det är speciellt att sitta i en fullsatt bio där alla släppte in historien i sina hjärtan.

”Jag och mamma grät”

Hon och medspelarna Eddie Redmayne, Amber Heard och Matthias Schoenaerts hyllades med regissören Tom Hooper.

– Det mest hjärtekrossande var när alla reste sig och applåderade, säger Alicia Vikander. Hur jobbet vi gjort landade. Mamma var med. Hon kunde se hur mycket jag grät, jag var så överväldigad. Vi grät båda.

Maria Fahl Vikander är också skådespelare. Har en roll i Kjell Sundvalls Thailands-komedi.

Har du sett ”Prästen i paradiset”?

– Nej, jag har inte hunnit, säger Alicia Vikander. Jag har varit utomlands hela tiden. Men såg du mammas klänning på galapremiären i går?  Hon var den vackraste av alla på röda mattan.

Publicerad: