Filmrecensioner

Helt oemotståndlig spionstämning

Av: 

Jens Peterson

FILM

Tomas Alfredsons spionfilm – en bildfest olik något annat

THRILLER Vilka imponerande bilder! Fyrahundra nyanser av brunt när beiga människor i ett skuggigt London rör sig i en grå värld av bedrägerier och rädsla.

John Le Carré har skrivit en ordrik komplicerad spionintrig. Tomas Alfredsons film är en lågmäld bildfest som inte liknar något annat. Tillsammans med fotografen Hoyte van Hoytema har han, skapat en unik spelplats.

Vem är mullvaden?

Det är 1973 och en brittisk agent skickas för att värva en ungersk general i Budapest. Uppdraget går fel och ledningen för brittiska spiontjänsten, kodnamn The circus, organiseras om. Chefen Control (John Hurt) pensioneras, och med honom George Smiley (Gary Oldman).

Men någonstans uppstår misstankar om att det finns en dubbelagent i ledningen för The Circus. Smiley kallas i hemlighet tillbaka i tjänst för att avslöja vem av de tidigare agenterna som egentligen jobbar för Sovjet.

Fantastiska skådespelare och en oemotståndlig stämning som perfekt fångar den pratiga spionvärlden, med dokument, trista kontor, rivaliserande gubbar som röker pipa.

Oldman i högform

David Dencik har en av de viktigaste rollerna och är mycket bra sida vid sida med John Hurt, Colin Firth, Benedict Cumberbatch och de andra. I centrum gör Gary Oldman en av sina bästa rollprestationer.

Kalla kriget som svårlöst pussel, ångest och paranoia på kyliga kontor.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner