Film

Efterlysning: Pojkar till Bröderna Lejonhjärta

Av: 

Joni Nykänen

FILM

Jakten på nya Jonathan och Skorpan är i full gång – men det finns ett viktigt krav

När vi får återvända till Nangijala – är det på engelska.

Jakten efter engelsktalande gossar som kan spela Skorpan och Jonatan är i full gång.

– Allt är oklart tills det är klart, säger Peter "Piodor" Gustafsson, filmens producent.

Tillbaka till sagornas tid Staffan Götestam och Lars Söderdahl spelade ”Jonatan” och ”Skorpan” i Olle Hellboms film ”Bröderna Lejonhjärta” från 1977. Nu ska klassikern återigen upp på vita duken – fast i en engelskspråkig version.KällaTomas Alfredson står för ­regin när Astrid Lindgrens barnbok ska filmas för andra gången.oto:
Tillbaka till sagornas tid Staffan Götestam och Lars Söderdahl spelade ”Jonatan” och ”Skorpan” i Olle Hellboms film ”Bröderna Lejonhjärta” från 1977. Nu ska klassikern återigen upp på vita duken – fast i en engelskspråkig version.KällaTomas Alfredson står för ­regin när Astrid Lindgrens barnbok ska filmas för andra gången.oto:

"Bröderna Lejonhjärta" blir "The brothers Lionheart" och spelas in på engelska.

I maj avslöjade DN att "Bröderna Lejonhjärta" ska spelas in på nytt av Tomas Alfredson. Men nu kan Nöjesbladet avslöja att en brittisk castingagent letar för fullt efter två pojkar, den ena mellan 8 och 10 år och den andra mellan 13 och 15 år. Alltså Skorpan och Jonatan, eller "Scotty" och "Jonathan", som castingsidan uppger. På sidan står det "new Tomas Alfredson English language film 'The brothers lionheart'", alltså att filmen är på engelska.

”Kommenterar inte projekt”

Filmens producent Peter "Piodor" Gustafsson lägger locket på när Nöjesbladet kontaktar honom.

– Vi har som princip att inte kommentera projekt som inte är produktionsbeslutade. Det finns ingenting att kommentera. Allt är oklart tills det är klart. Det beror på finansieringen. Vi castar i Sverige också, som svar på din fråga, säger han.

Castingsidan uppger också att Alfredsons film ska spelas in i Europa under sommaren 2013. En uppgift som "Piodor" Gustafsson inte heller kommenterar.

Castingagenten som man anlitat, Jina Jay casting, är sammankopplad med storfilmer som "Tintin", "War horse", "Tinker, tailor, soldier, spy" och "Harry Potter".

”Måste bli fantastiskt bra”

Det är familjeföretaget Saltkråkan AB, som drivs av Astrid Lindgrens släkt, som önskar att "Bröderna Lejonhjärta" filmatiseras på nytt eftersom Olle Hellboms film från 1977 är daterad. Men företagets VD Nils Nyman vill i dagsläget inte kommentera projektet.

Saltkråkan AB:s Malin Billing berättade i maj om kvalitetskraven företaget ställer på produktionen.

– Om vi ska göra nya filmer av Astrid Lindgrens verk måste de bli fantastiskt bra. Tror vi inte att vi kan göra en fantastisk film så gör vi ingen film alls. Vi måste tro att manuset är jättebra och att alla omständigheter är jättebra, säger Malin Billing.

Det är sedan tidigare känt att John Ajvide Lindqvist skriver manus.

Nöjesbladet har sökt Tomas Alfredson.

Engelskt reselexikon till nangijala

Jonatan och Skorpan fiskar i Körbärsdalen.

Jonathan and Scotty are ­fishing in Cherry Valley.

Skorpan minns lösenordet ”All makt åt ­Tengil, vår befriare.

Scotty remembers the password ”All power to ­Tengil, our liberator.

Sofia skickar sin duva ­Paloma med ett hemligt bud till Törnrosdalen.

Sofia sends her pigeon ­Paloma with a secret ­message to Thorn ­Valley.

(fritt översatt av Nöjesbladet)

ANNONS EXTERN LÄNK

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Lyko SE

Publisert: