Trainspotting

Så gick det sen för gänget i Trainspotting

Av: 

Mirja Ljunggren

FILM

Det är över 20 år sedan de gjorde succé med sina knark-, kärleks- och pengaproblem, och nu är de tillbaka i nya filmen ”T2 Trainspotting”.

Klick har kollat upp hur det har gått för stjärnorna från kultklassikern!


Sålde sin New York-lya för 16 miljoner

Kelly Macdonald med maken Travis-basisten Dougie Payne.
Kelly Macdonald med maken Travis-basisten Dougie Payne.

”Diane” – Kelly Macdonald

Glasgowfödda Kelly Macdonald var 19 och jobbade i en bar när hon fick sin första filmroll som Rentons minderåriga flickvän, skolflickan Diane.

— Jag var väldigt nervös inför sexscenen. Jag var väldigt sexuellt oerfaren och begränsad på det området, så alltihop var ganska pinsamt, berättade hon i fjol i en intervju i brittiska Daily Express där hon även avslöjade att de festades rejält mellan tagningarna.

— Jag tror faktiskt att jag var bakfull när jag gjorde scenen.

41-åringen har bland annat varit med i bröderna Coen-rullen ”No country for old men” (2007) och gör rösten till den skotska prinsessan Merida i ”Modig” (2012), Disney-ägda Pixars första animerade film med en kvinnlig hjälte i huvudrollen. Kelly är gift och har två söner med Travis-basisten Dougie Payne, 44.

Inför inspelningarna av HBO-serien ”Boardwalk empire” köpte hon en lyxlya på Manhattan i New York med takpool som hon enligt Herald Scotland i fjol sålde för 1,5 miljoner pund, motsvarande drygt 16 miljoner kronor.


Gifte sig med Angelina Jolie

Jonny Lee Miller och Angelina Jolie gifte sig 1996 — och separerade året efter.


”Sick Boy” – Jonny Lee Miller

Jonny Lee Miller var 23 år och tillsammans med den tre år yngre Angelina Jolie när han gjorde rollen som Rentons bäste polare ”Sick Boy”. Angelina bar en t-shirt med hans namn skrivet i sitt eget blod när de gifte sig i Las Vegas i mars 1996. Året därpå gick paret skilda vägar.

— Vi är fortfarande vänner, sa Jonny till The Telegraph tidigare i år om sin berömda exfru.

Britten dejtade bland andra All Saints--sångerskan Natalie Appleton, 43, innan han gifte sig med modellen Michele Hicks som han har sexårige sonen Buster med. Sedan 2012 spelar 44-åringen den New York-baserade Sherlock Holmes i CBS-serien ”Elementary” och han älskar att springa maraton och långdistanslopp.

— Jag var riktigt ur form ett tag så när jag började springa blev jag besatt av det och började må väldigt bra, har Jonny berättat för The Sun.


Har slutat att dricka alkohol

Ewan McGregor har varit gift med Eve Mavrakis sedan 1995.

”Renton” – Ewan McGregor

Rollen som knarkaren Mark Renton kickstartade Ewan McGregors Hollywood-karriär och efter att han spelat mot Nicole Kidman, 49, i ”Moulin Rouge” (2001) tog ”Star wars”-stjärnan tag i sina egna missbruksproblem.

— Jag var utom kontroll. Jag kunde inte hålla alla bollarna i luften. Att vara pappa, make och skådespelare passade inte ihop med att vara alkoholist och det enda jag var beredd att förlora var den biten. Så jag slutade, berättade fyrabarnspappan tidigare i år för The Guardian.

Förutom att den nu 45-årige skotten repriserar sin genombrottsroll i ”T2 Trainspotting” är han aktuell som ljustaken Lumiere i Disneys nya ”Skönheten och odjuret” och med en dubbelroll som tvillingbröder i tv-serien ”Fargo”.


Vill inte prata om privatlivet

Ewen Bremner spelar ”Spud”.

”Spud” – Ewen Bremner

Ewen Bremner i ”Pearl harbour”.

Ewen Bremner är i dag pappa till en tonårsdotter som heter Harmony men han undviker att prata om sitt privatliv i intervjuer. Den 45-årige skotten har synts i filmer som ”Pearl -Harbour” (2001) och ”Alien vs. -Predator” (2004) och har en roll i kommande superhjältefilmen ”Wonder Woman”.


Gifte sig på samma slott som Madonna

Robert Carlyle och hustrun Anastasia Shirley.

”Begbie” – Robert Carlyle

Glasgowfödde Robert Carlyles imponerande -meritlista innehåller bland annat en roll som Bond-skurk i ”Världen räcker inte till” (1999) och tv-serierna ”Stargate universe” och ”Once upon a time”. 55-åringen, som har fått riddarordern OBE (Officer of the order of the British Empire) av drottning Elizabeth, 90, har tre barn med makeupartisten Anastasia Shirley. De gifte sig 1997 på Skibo Castle i Dornoch i Skottland, samma slott där Madonna, 58, och Guy Ritchie, 48, vigdes tre år senare.

— Om jag som liten pojke hade fått handplocka den perfekta kvinnan att följa mig genom livet så hade det varit Anastasia och det är lika sant i dag som någonsin. Hon är helt enkelt bäst och jag älskar henne så mycket, sa Robert häromåret till brittiska The Telegraph.


Var på semester – missade plåtningen

Kevin McKidd spelar Tommy.

”Tommy” – Kevin McKidd

Kevin McKidd som Owen Hunt i ”Grey’s anatomy”.

Skotten Kevin McKidd som gjorde rollen som Tommy syns inte på den ikoniska filmaffischen (se föregående uppslag) eftersom han var på semester när bilden togs. 45-åringen bor numera med fru och två barn i Los Angeles och spelar Owen Hunt i ”Grey’s anatomy”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora


Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för skådisarna i ”Skruva den som Beckham”

ÄMNEN I ARTIKELN

Trainspotting

Film

Så gick det sen

Kelly Macdonald

Jonny Lee Miller

Ewen Bremner

Robert Carlyle