Filmtrailers

Läckberg tar steget över till film – här är trailern för ’Glaciär’

Exklusiv premiär på Aftonbladet för förhandstitten

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

FILMTRAILER. Vi har sett hennes Fjällbackamorden-serie filmas förut.

Men med originalmanuset till filmen ”Glaciär” begår Camilla Läckberg långfilmsdebut.

Här är första trailern.

Berättelsen i ”Glaciär” ligger rätt i tiden. Det börjar med att ett dödligt virus sprider sig och dödar jordens halva befolkning. Läget är hopplöst och på ett hotell sitter två personer fast, isolerade från omvärlden – men snart inte längre från varandra. En läkare (Lena Endre) och en pastor (Alexander Karim) börjar försiktigt söka kontakt med varandra och tycke uppstår.

I trailern för ”Glaciär”, som har exklusiv premiär på Aftonbladet, finner vi de två huvudpersonerna i en steril, ensam miljö på hotellet, där glasväggar skiljer dem åt och de måste använda en walkie-talkie för att kommunicera med varandra.

Något annat än deckarhistorierna

Även om covid-pandemin inte är så farlig i jämförelse med viruset som filmen skildrar är det lätt att känna igen blinkningarna åt hur vi har tvingats vänja oss vid social distansering och videomöten.

Lena Endre och Alexander Karim i ”Glaciär”.

Foto: Viaplay

Med andra ord är det något helt annat än de deckarhistorier som vi brukar förknippa med Camilla Läckberg. ”Glaciär”, i regi av Baker Karim, har premiär på Viaplay den 30 april. Och ingen är kanske mer taggad än Läckberg själv.

– Jag hoppas så att tittarna kommer att tycka om den lika mycket som vi gör. Alexander och Lena är så fantastiska i sina roller och Baker en otrolig regissör. Hela filmteamet har jobbat långa nätter för att få ihop detta, så det är helt fantastiskt att nu ha en färdig film som vi är så glada och stolta över, säger hon i ett pressmeddelande från Viaplay.

Filmen är en familjeaffär

Det är inte första gången Läckberg samarbetar med Viaplay. Hennes krimsåpa ”Lyckoviken” visas också på strömningstjänsten.

”Glaciär” är förstås även något av en familjeaffär eftersom Baker och Alexander Karim är bröder. Det här blir Baker Karims första regiprojekt inom film och tv sedan serien ”Familjen Babajou” (2009).


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Lena Endre

Alexander Karim

Camilla Läckberg

Baker Karim