Actionpackad fantasy i Katternas rike

Men mest ett trist hopkok på gårdagens matrester

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Katternas rike

Regi Hiroyuki Morita, med röster av Chizuru Ikewaki, Yoshishiko Hakamada, Tetsu Watanabe.


JAPANSK ANIME. Haru räddar en katt från att bli överkörd, och blir något förvånad när den reser sig på bakbenen och tackar, bugar och visar sig vara kattprins. Som belöning får hon kattmynta, hundratals möss och andra gåvor som inte passar människor – och tillträde till katternas rike.

Där börjar hon förvandlas till katt och det bestäms dessutom över hennes huvud att hon ska giftas bort med prinsen. Äventyr utbryter. Hon måste räddas innan förvandlingen är oåterkallelig.

"Katternas rike" är en av få filmer animerade på Studio Ghibli som inte regisserats av grundarna Hayao Miyazaki eller Isao Takahata, och kom 2002 som en fristående spinoff från succén "Om du lyssnar noga" som kom några år tidigare.

Här spelar några av bifigurerna därifrån större roller – men den här gången i actionpackad fantasy i stället för i ett stillsamt vardagsdrama.

”Katternas rike”.
”Katternas rike”.

Stämningen och stilen från det mesta ur Studio Ghiblis övriga katalog saknas helt, och "Katternas rike" känns överhuvudtaget hafsigare, skränigare och svår att engagera sig i.

Tom och billig. Ett trist hopkok på gårdagens matrester som kan hoppas över om man inte är hardcore katt- eller animefantast.

Visas odubbad.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.


PODD: Barnprogrammen

I podden ”Världens bästa tv” pratar vi dåtidens och nutidens barnprogram. Är det något som saknas i dagens utbud?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN