Benjamin Falck är den norska budgetvarianten av Indiana Jones

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Benjamin Falck and the ghost dagger”.
Foto: Star Media Entertainment.
”Benjamin Falck and the ghost dagger”.

FILMRECENSION ”Indiana Jones”-doftande Hollywoodäventyr möter norsk lågbudget i ”Benjamin Falck and the ghost dagger”.


Benjamin Falck and the ghost dagger
Regi Martin Sofiedal, med Fredrik Skogsrud, Caroline Glomnes, Hamid Karimi, Henrik Plau, Trond Fausa, Carl Filip Amundsen Stav.


ÄVENTYR En relationsorienterad norsk lågbudget-”Indiana Jones”, förlagd till nutid.

Då vet ni ungefär vad Martin Sofiedals udda ”Benjamin Falck and the ghost dagger” är för någonting (även om regissören själv har nämnt tv-spelet ”Uncharted” som inspiration).
Benjamin Falck (Fredrik Skogsrud) är en ung man som håller på att driva sin flickvän Jenny (Caroline Glomnes) till vansinne med sina misslyckade försök att hitta gamla skatter. Men när han lurar med henne till Mallorca – officiellt för att ha en avslappnande semester men inofficiellt för att leta efter en turkisk 1500-talspirats mäktiga och mytomspunna silverdolk – får han henne till slut med på skattjaktståget. Hon svidar om till tajta kläder och hatt, och tillsammans ger de sig ut på riskabla äventyr, bland fladdermöss, skurkaktiga typer och farliga, övernaturliga krafter.

Det allra mesta i den här filmen är amatöraktigt, men det finns trots allt – eller kanske just därför – också en viss charm över den.


”Benjamin Falck and the ghost dagger” finns att hyra på olika streamingtjänster.

Publicerad:

LÄS VIDARE