Jonas Karlsson lämnar klänningen i ny film

Cockpit-gänget samlas igen: ”Från ett annat håll”

Nu ska "Cockpit"-gänget återförenas.

Jonas Karlsson lämnar kvinnokläderna bakom sig – och blir medlem i dysfunktionell familj.

– Vi hittar humorn i det, säger regissören Mårten Klingberg till Nöjesbladet.

Nöjesbladet kan avslöja att "Cockpit"-regissören Mårten Klingberg och manusförfattaren Erik Ahrnbom ("Linas kvällsbok", "Cockpit") utvecklar en långfilm där Jonas Karlsson är påtänkt för huvudrollen. Arbetsnamnet är "En ganska normal familj".

– Den blir mindre tillspetsad än "Cockpit", mer realistisk. En dramakomedi i samma anda som "The squid and the whale" och "Little miss sunshine". En lätt dysfunktionell familj, säger Mårten Klingberg.

Allvar och humor

Manuset som är under utveckling har ingen "krok" på samma sätt som "Cockpit". Där spelade Jonas Karlsson en man som förlorade jobbet och klädde ut sig till kvinna för att få ett nytt jobb.

– Nu jobbar vi från ett annat håll där vi börjar med en inventering av våra egna relationer och liv. Vi hittar allvaret och humorn i det, säger Klingberg.

”En utmaning”

I dagens filmklimat är det svårt att få finansiering till filmer som inte baserar sig på exempelvis romaner. "En ganska normal familj" har ingen förlaga.

– Det är en utmaning. När en roman blir populär finns det ett uppjobbat varumärke. Därför måste man tänka konceptuellt. I vårt fall hoppas vi att folk som gillat "Offside" och "Cockpit" vill se en tredje film.

Klingberg hoppas att filmen ska få finansiering så att inspelningen kan dra igång i slutet av 2014.

Producent är Garagefilm. "Cockpit" sågs av omkring 270 000 biobesökare.

Publisert: