Nu blir det filmfest med Nöjesbladet

FILM

Se hit alla filmälskare!

I dag har Nöjesbladets färskaste webb-tv-satsning ”FILM” premiär.

I första programmet får du veta vilka skräckfilmhistoriens läskigaste scener är.

Foto: Nina Johansson, Jens Peterson och Teresa Tingbrand har laddat med skräckfilmer när Nöjesbladets nya webb-tv-show ”FILM” startar i dag.

Nöjesbladets filmrecensent Teresa Tingbrand tillsammans med filmkritikern Jens Peterson och Nina Johansson, filmtipsare i Sofies Mode, ger dig det senaste men också tillbakablickar i filmvärlden.

Skräckfylld start

I första programmet gräver de bland skräck- och filmmysterier.

– Det här är ett passionerat filmprogram av och för filmälskare. Vi hoppas att en äkta kärlek till film ska lysa igenom och smitta av sig, säger Teresa Tingbrand, programledare.

Vilken skräckfilmskaraktär får er att hoppa högt i tv-soffan?

Teresa Tingbrand:

– Även om jag är frestad att säga Letherface (”The Texas Chainsaw Massacre”) så landar valet ändå på Hannibal Lecter (När lammen tystnar).”I ate his liver with some fava beans and a nice chianti”. Svårslaget citat och så det där saliv-ljudet han gör efteråt med tänderna...

Jens Peterson:

– Häxan i ”Snövit” (Disneys tecknade från 1937). Förvandlingen från drottningen till häxa, och hennes målmedvetna ondska och mordiska avundsjuka.

Nina Johanson:

– Jag blir så fruktansvärt rädd när jag svävar i ovisshet, när jag inte riktigt fattar, när jag inte riktigt ser, när jag inte riktigt vet. Alltså är häxan i ”The Blair witch project” min absoluta mardröm. Fy fan vad den är vidrig. På riktigt.