Hopkins gör film i Sverige

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-31

Nöjesbladet avslöjar: Stjärnan är klar för Mankell-inspelning

Hopkins som präst i ”The rite”. Foto : COURTESY WARNER BROS

HOLLYWOOD. I fjol vände George Clooney upp och ner på Östersund.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att ytterligare en Oscarsvinnare är på väg till Sverige.

Anthony Hopkins laddar för ett filmprojekt ihop med Kenneth Branagh.

dubbelt blågul Anthony Hopkins har nyligen spelat in film med svenske regissören Mikael Håfström. Nu kan Nöjesbladet avslöja att filmlegendaren snart ska göra film igen – i Sverige.

– Vi siktar på att spela in senare i år, säger Hopkins när Nöjesbladet träffar honom i Hollywood.

Det blir inte stjärnans första kontakt med Sverige.

Skådespelaren är just nu aktuell som katolsk präst och djävulsutdrivare i Hollywood-skräckisen ”The rite”, regisserad av Mikael Håfström.

– Jag gillar att jobba med Mikael. Han är en utmärkt regissör. Jag gillar det här europeiska, tysta sättet att stå tillbaka lite grand. Det är ett väldigt organiserat och mycket bra sätt att arbeta.

Nästa ”blågula” projekt styrs av irländaren Branagh. Han har tidigare berättat om hur han fastnade för Sverige under filmatiseringen av Henning Mankells brottsromaner om Wallander.

Gjort film med Skarsgård

Branagh och Hopkins har för övrigt redan jobbat ihop under inspelningen av kommande ”Tor”, en långfilm om den fornnordiska åskguden, där också Stellan Skarsgård medverkar.

Samarbetet måste ha gett mersmak, för de har hållit kontakten.

– Det nya projektet bygger på en annan bok av Mankell, ”Italienska skor”, säger Hopkins.

– Det handlar om en man som bor på en ö. Hela hans tillvaro vänds upp och ner när en kvinna från hans förflutna dyker upp.

Belönad kannibal

Den här gången ska Branagh enligt Hopkins nöja sig med att stå bakom kameran.

– Ken ska regissera. De vill ha mig till rollen som enstöring. Jag tror att jag passar bra till det, säger Hopkins med ett snett leende.

Men någon sur gubbe är inte 73-åringen. Den beskrivningen stämde mer in på honom efter hans storhetsår i början av 1990-talet då han Oscarbelönades för sin roll som den seriemördande kannibalen Hannibal.

– Jag har sannerligen inte alltid varit glad (skratt), medger han.

Har ny livsstil

Vad har förändrat dig?

– Jag slutade dricka. Jag har slutat omge mig med personer som är så miserabla att jag redan efter tio minuter i deras sällskap vill begå självmord. Jag har upptäckt att man har ett val. Man kan antingen leva sitt liv olyckligt eller lyckligt.

ANNONS