”Har ett hemskt temperament”

avStefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Christian Bale nekar till misshandel av sin mamma och syster

1 av 5
dagen före Christian Bale skriver autografer under filmpremiä

LONDON. På filmduken spelar han Batman, som slåss mot ondskan för att göra Gotham City till en trygg stad.

Privat visar Christian Bale, 34, upp en annan sida.

Hollywoodstjärnan greps av polisen i går, misstänkt för att ha misshandlat sin mor och syster.

Dagen efter Europapremiären på Leicester Square i centrala London var schemat spikat för Christian Bale, som är på världsturné för att marknadsföra den kritikerrosade Batman-filmen.

Vid 12-tiden skulle huvudrollsinnehavaren, regissören Christopher Nolan samt skådespelarna Aaron Eckhart och Maggie Gyllenhaal möta Aftonbladet och ett 30-tal andra utvalda tidningar, tv- och radiostationer för enskilda intervjuer.

Stjärnan saknades

Intresset för ”The dark knight” är så stort att mediebolag från både Mellanöstern och Sydafrika skickat anställda för att få en pratstund med personerna bakom tidernas kassasuccé.

Nolan, Eckhart och Gyllenhaal kom som planerat till frågestunden på lyxhotellet The Dorchester, där filmteamet bor under vistelsen i London.

Den största stjärnan saknades dock.

– Christian Bale är försenad men ska komma. Om det dröjer en halvtimme eller två timmar vet jag inte, sa en anställd på Warner Bros.

Bale kom aldrig och det hade sin förklaring.

De enda frågor han svarade på i går ställdes av polisens utredare.

Han befann sig tre kilometer söderut, på Belgravia polisstation.

Produktionsbolaget gjorde allt som stod i sin makt för att tona ner skandalen och förbjöd journalisterna att ställa frågor om Bale, som gripits misstänkt för att ha misshandlat sin mor, Jenny, 61, och syster Sharon, 40.

Situationen känslig

Den påstådda misshandeln ska ha ägt rum i söndags kväll. I måndags, på väg till hemmen i Southbourne respektive Wimborne, gjorde Jenny och Sharon en anmälan, som skickades vidare till Metropolitan Police.

Mamman och systern påstår att de blev angripna av Christian Bale när de besökte hans svit på The Dorchester.

– Det inträffade en incident, men det tar polisen hand om nu. Situationen är extremt känslig, säger Sharon Bale till Daily Mail.

Med anledning av Europapremiären – då Christian Bale skrev autografer och poserade inför fotograferna med hustrun Sibi Blazic vid sin sida – väntade polisen med att förhöra Hollywood-stjärnan.

I stället gick Bale, som nekar till alla anklagelser, frivilligt till polisstationen i går. Han förhördes under fyra timmar och släpptes sedan mot borgen. Om så krävs ska han inställa sig för nya förhör i september.

Enligt Daily Mail har Christian Bale och hans hustru problem i äktenskapet. Detta ska ha utlöst bråket.

– Han kan ha ett hemskt temperament. I stället för att angripa sin fru angriper han ibland folk i sin närhet, säger en källa till tidningen.

Dramatiken som skakat nya ”Batman”

Dog 22 januari.

22 juli 2008

Christian Bale, 34-åringen som gestaltar Batman, grips av polis när han är i London för att lansera ”The dark knight”. Bakom anmälan döljer sig hans mor och syster, som anklagar honom för misshandel.

22 januari 2008

Hyllande skådespelaren Heath Ledger, som spelar ”Jokern” i ”The dark knight”, har tagit en överdos tabletter och hittas död i sin lägenhet på Manhattan. Han blir 28 år.

  25 september 2007

41-årige tvåbarnspappan Conway Wickliffe, expert på specialeffekter, omkommer när han planerar ett stunt med Batmobilen. Fordonet han färdas i kraschar mot ett träd.

Läs Magnus Sundholms analys

Publicerad: