Eminem

Curtis Hanson är död – blev 71 år

Av: 

Patrik Jäverbo

FILM

Oscarsvinnande regissören dog i sitt hem – känd för ”8 Mile”

Curtis Hanson känd för att bland annat ha regisserat storfilmerna ”LA konfidentiellt” och Eminiems hiphop-drama ”8 mile” är död. Han hittades livlös i sitt hem efter vad som tros vara en hjärtattack skriver TMZ. Curtis Hanson blev 71 år gammal.

Den amerikanske Oscarsvinnande regissören Curtis Hanson är död, Han ska enligt källor till TMZ ha hittats livlös i sitt hem i Hollywood av ambulanspersonal, dödsorsaken ska troligen vara en hjärtattack. En talesperson för polisen i Kalifornien säger att Hanson dog av naturliga orsaker.

Regissören har under senaste åren varit pensionerad från filmbranschen på grund av Alzheimers sjukdom, och fick under sin sista film ”Chasing Maverics” lämna produktionen på grund av återkommande problem efter en hjärtoperation.

  Vann en Oscar

År 1998 vann regissören tillsammans med Brian Helgeland en Oscar och nominerades till ytterligare två för filmen "LA konfidentiellt". Hans stora kommersiella genombrott kom med filmen ”Handen som gungar vaggan” från 1992. Andra kända filmer från regissören är bland annat ”Wonderboys”, ”River Wild” och ”I Hennes skor”.

Gjorde film med Eminem

år 2002 gjorde Curtis Hanson filmen ”8 Mile” löst baserat på rapparen Eminems uppväxt och med artisten i huvudrollen. Filmen blev en stor succé och vida uppskattad för sin mörka skildring av Detroits baksida. Eminem vann en Oscar för sin musik i filmen och ska efter samarbetet prisat Hanson i en intervju i Rolling Stone och sagt att ”han gjorde mig till en skådespelare och jag har haft tur som fick möjlighet att lära känna honom”.

Curtis Hanson fick år 2004 en son tillsammans med producenten Rebecca Yeldham.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Som ett avbrutet samlag”

ÄMNEN I ARTIKELN

Eminem

Alzheimers sjukdom