”Så som i himmelen”-uppföljare strax klar

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

TV: Se första rörliga bilderna!

1 av 4

Succéfilmen får en fortsättning.

Kay Pollak lägger nu sista handen vid uppföljaren som fansen tjatade fram.

– Till slut kunde inte jag stå emot alla de här ansiktena. Så vi tänkte: Vi gör det!

År 2004 gjorde Kay Pollaks ”Så som i himmelen” supersuccé. I Sverige sågs filmen 1,5 miljoner gånger, i Australien slog den ”Titanic”-rekordet – och den blev både guldbagge- och oscarsnominerad.

Snart är Pollaks första film sedan succén färdig. För det blev en uppföljare – tack vare publikens envishet.

Tänkte sätta punkt

– Länge var jag övertygad om att ”Så som i himmelen” var ett färdigt verk. Men när jag har föreläst har jag mött så många människor som sagt: När kommer ”Så ock på jorden”? Alla har vetat titeln innan jag ens visste själv. Till slut kunde inte jag stå emot alla de här ansiktena, säger Pollak till Nöjesbladet.

”Så ock på jorden” tar oss tillbaka till Ljusåker. Körledaren Daniel Daréus har gått bort och hans livs kärlek – gravida Lena (Frida Hallgren) – möter motstånd då hon med egna metoder försöker locka folk till en tom kyrka.

”En bergochdalbana”

– Frida Hallgren är med i nästan varenda scen och är verkligen en kvinnlig hjälte här. Hon genomför en mission impossible!

Trailern skvallrar om en känsloproppad film med stora gester. Blir den så?

– Haha, ja. Köper man en biobiljett, ska man få en bra bergochdalbana. Man ska skratta och gråta, och man ska sitta spänd och tänka: Hur ska det gå? säger regissören.

”Valuta för pengarna”

Pollak vägrar bli nervös av föregångarens succé.

– Jag kan inte spekulera i om den här ska ses av lika många. Jag tänker bara att varje scen ska ge publiken så mycket valuta för pengarna som möjligt. Att det ska bli en rik upplevelse.

Blir det kanske en trilogi?

– Nej, nu är det färdigt. Det känns verkligen så. Och jag längtar redan efter att göra nåt annat.

Har du bestämt nästa projekt?

– Ja, det har jag. Men det kan jag inte prata om nu.

Får du någon paus?

– Ja. Man kan behöva vila, för det är ett hårt arbete. Fjärde september är det premiär. Då står trattkantarellerna och väntar i skogen. Jag älskar att plocka svamp. Och jag älskar att segla … Det låter väldigt bra, när jag tänker på det nu, säger Kay Pollak.

– Nu är filmen strax alldeles, alldeles klar. Det känns jätteskönt.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN