10 bilder som kommer att skrämma livet ur dig

avOlle Kvarnsmyr

FILM

Som en läskig skräckfilm - fast på riktigt

1 av 4

Döda farfar dyker upp, ett läskigt barn smyger bakom en lada och en död utomjording. Här är bilderna som får dig att inte våga släcka lampan ikväll.

Skräckfilm är en genre som vill väcka känslor och skapa obehag. Men när filmen är slut kan du ta en kopp te med din kompis och skämta om det läskiga ni har sett. Nedan är 10 bilder du inte kan skämta bort. Eller?

Det lilla bondgårdsspöket

Ett brittiskt par skulle anordna ett bröllop på en pittoresk gammal bondgård i Hertsford, England. Inför bröllopet togs det inbjudningskort på bondgården. När den blivande brudgummen väl hemma gick igenom bilderna upptäckte han till sin stora förvåning en liten läskig krabat som smyger i bakgrunden. Senare frågade han bonden, utan att nämna sin bild, om de har upplevt något övernatuligt någon gång. Bonden berättade då att han hade sett en en liten pojke, klädd i vit nattskjorta vid flera tillfällen. Värt att notera att Hertsford anses som Englands spökrikaste samhälle.

Det rumänska spöket

I ett gammalt övergivet hotell smyger det runt en spökdam i vit skrud. Hotellet är byggt på gamla romerska lämningar och spöket sägs skydda platsen mot gravplundrare. I nådens år 2008 tog en rumänsk kvinna denna bild som visar den långa spökdamen i vit skrud. Klippet nedan visar hur det ser ut i det övergivna hotellet. Ingen spökdam dock men väl så läskigt.

Mrs Sawyer och spökpiloten

Mrs Sawyer och hennes vänner besökte Fleet Air Arm Station. Sawyer tyckte det skulle vara lite småkul att ta en bild på sig själv i en gammal krigshelikopter. När bilden framkallades syntes en vitklädd figur tydligt trots att hon var den enda som satt i helikoptern. Mrs Sawyer har berättat för Society for Psychical Research, en organistaion som forskar i paranormala fenomen, att hon kände att det var kallt i helikoptern trots att det var varmt ute.

Demonen i sjukhussalen

Rejält ruggig bild på något som liknar en demon. Bilden är tagen av en säkerhetskamera som filmar sjukhussalen. Patienten avled ett par timmar senare.

Mysteriet Elisa Lam

Det här är här artikelns mest mystiska händelse. Elisa var en kanadensisk utbytestudent i USA som besökte Cecil Hotel i Los Angeles. Filmen visar bland annat hur Elisa ser orolig ut och pratar med något osynligt i hissen. Utbytesstudenten hittades därefter på taket i hotellet vattentank. Vattenanläggningen var larmad, bevakad och med ett lock som inte går att skruva upp. Brandmännen tvingades klippa ett hål i tanken för att ta ut den livlösa kroppen. OBS FILMEN INNEHÅLLER STARKA BILDER. 

Den helande vita damen

Diane Berthelot och hennes familj besökte en kyrka i Worstead, Norfolk, England. Diane kände sig inte kry vid tillfället då hon nyligen hade genomlidit en operation. Hon satte sig därför på en kyrkbänk för att vila och be. Samtidigt vandrade hennes man runt i kyrkan och fotograferade. Sex månader senare när filmen framkallades syns tydligt en vitklädd dam på kyrkbänken bakom henne. Diane säger till Daily Express att mötet blev en vändpunkt i hennes liv. Diane Berthelot blev både friskare och började skriva poesi.
— Jag helades av ett spöke och har ett foto som bevis, säger hon

Det mystiska UFO-spöket

En högst mäklig historia. Vi har hört om spöken som smyger runt här och där. Döda utomjordingskompisar är dock något helt annat. Boyd Dushan är en pensionerad forskare som har jobbat på det ökända Area 51. Självklart jobbades det med utomjordingar. En av Boyds vänner blev väldigt förtjust i en utomjording som tyvärr en dag gick bort. Ett par dagar senare fotograferade Boyd sin vän. När fotot framkallades upptäckte Boyd och kompisen till deras stora förvåning att utomjordingskompisen var med på bilden.   

Farfarspöket

Denise Russel tog en bild på sin farmor 1997 under en solig dag strax innan hennes död. På bilden syns även en annan man. Mannen på bilden var det ingen som tänkte närmare efter att bilden framkallats. Ett par år senare när Denise tittade närmare på bilden upptäckte hon till sin stora förvåning att mannen på bilden är väldigt snarlik sin farfar. Det mystiska är att farfar gick bort 13 år innan farmor.

Gamla bilder på farfar bekräftade misstankarna

Spöket i leksaksbutiken

I en leksaksbutik i Sunnyvale Kalifornien finns det ett spöke som kallas för John. Han ska ha varit en präst som bott på platsen under slutet av 1800-talet där det numera är en leksaksbutik. John ska ha blött ihjäl efter en tragisk vedhuggningsolycka. Enligt personalen på leksaksbutiken gör John ofta hyss. Han sätter på vattenkranar, följer med damer på toaletten, vräker ner dockor från hyllor och viskar i personalens öron. Bilden är tagen under en seans och ingen av de medverkande såg mannen som blänger från håll. 

Spökmamma i baksätet

Året är 1959. Mabel Chinnery har tillbringat dagen med att besöka sin mors grav. Hon har avtalet med sin make att få skjuts hem. Maken dyker upp och Mabel tar en bild på honom sittandes ensam i förasätet. När hon därefter framkallar bilden upptäcker hon en läskig detalj. Hennes mamma sitter i baksätet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Foto