Film

Jonas spelar huvudrollen i ny fotbollsfilm

FILM

Möter ex-landslags- stjärnan Tina Nordlund i dramakomedin "Offside"

inte bara på bänken Skådespelaren Jonas Karlsson spelar huvudrollen som arbetslöse Anders i den nya dramakomedin "Offside" som handlar om ett fotbollslag i en liten bruksort.

inte bara på bänken Skådespelaren Jonas Karlsson spelar huvudrollen som arbetslöse Anders i den nya dramakomedin "Offside" som handlar om ett fotbollslag i en liten bruksort.

Från prästkrage till fotbollsdojor.

Jonas Karlsson spelar huvudrollen i den nya dramakomedin ”Offside”.

Mot bland andra fotbollsstjärnan Tina Nordlund.

Tina Nordlund gör skådespelardebut.

Han är en av Sveriges mest hyllade skådespelare. Efter succén som präst i komedin ”Miffo” har Jonas Karlsson gjort tv-serierna ”Danslärarens återkomst” och ”Om Stig Petrés hemlighet” samt spelat in filmerna ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” och ”Storm”.

Men nu dyker han upp i en ny, stor filmroll. Jonas Karlsson gör huvudrollen som den arbetslöse Anders i ”Offside”, en dramakomedi där fotboll spelar en central roll.

Har fotboll som passion

-Det här är absolut inte en film bara för fotbollsnördar. Det är framför allt ett relationsdrama men där vissa av karaktärerna har fotboll som passion, säger regissören Mårten Klingberg som tidigare gjort den hyllade novellfilmen ”Viktor och hans bröder”.

Värvar brittisk stjärna

”Offside” utspelar sig i det lilla samhället Stenfors som sakta förtvinar sedan pappersbruket lagts ner. Den avdankade fotbollsklubben Stenfors BK är dock ett ljus i mörkret, särskilt sedan man värvat den brittiske stjärnan Nobby Harding (Brendan Coyle). I centrum står relationen mellan Anders, hans fru (Anja Lundqvist) och Anders pappa som spelas av Ingvar Hirdwall.

”Jag trodde de skojade”

Just nu ligger skådespelarna i hårdträning inför inspelningsstarten i Bengtsfors på måndag.

Extra hjälp får skådespelarna också av ett riktigt fotbollsproffs. Tidigare landslagsstjärnan Tina Nordlund debuterar som skådespelare i ”Offside”.

- Jag trodde först att de skojade när de ringde och bad mig provfilma, säger Tina Nordlund som ska spela stjärnan i Stenfors BK:s damlag.

- Det ska bli jättekul. Jag ska spela fotboll, det är det jag kan, säger hon.

”Offside” får premiär våren 2006 och i övriga roller märks bland andra Torkel Petersson och Göran Ragnerstam.

Karin Lindstedt,Pontus Hammarlund

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film