Film

Bunkrar upp med rep inför ”Fifty shades”

Av: 

Rebecka Ljung

FILM

Nu inväntar butikerna den stora BDSM-vågen

En brittisk byggvaruhuskedja är redo för erotisk biopremiär, med extra rep och tejp på lagren.

Svenska motsvarigheten, Clas Ohlson, är inte lika entusiastisk.

– Men det är en kul grej, säger informationsdirektören.

Rekordrusning väntas till biopremiären av E.L. James filmatiserade, erotiska bästsäljare ”Fifty shades of Grey”, om studenten Anastasia Steeles och affärsmannen Christian Greys sexuella relation som innehåller BDSM.

Mer rep, tejp och buntband

När den första romanen i serien hade släppts 2012, märkte byggvaruhus både i Storbritannien och USA en ökad förfrågan på produkterna som Christian Grey köper, i en scen som också finns med i filmen.

Enligt ett läckt personalbrev från brittiska motsvarigheten till Clas Ohlson – B&Q – väntas därför kedjans butikschefer att öka lagren med rep, tejp och buntband inför fredagens biopremiär.

Svenska Clas Ohlson har dock inte noterat någon ”Fifty shades”-effekt än.
– Det går säkert att kolla, men jag har svårt att tro att ökning i så fall skulle gå att härleda till att boken kom ut, säger informationsdirektören Sara Kraft Westrell.

Anställda får låna boken

I det brittiska personalbrevet uppmanas alla anställda att läsa boken och se filmen. Romanen ska ha skickats ut till personalrummen, skriver The Telegraph.

”De anställda blir bättre förberedda på kundernas frågor om de förstår handlingen och hur några produkter som B&Q säljer används i filmen” – så står det i brevet som skickats till nära 21 000 anställda i 359 butiker.

Känsliga kundfrågor väntas

Personalens ”Fifty shades”-plugg ska förbereda dem för ”ovanliga och känsliga” kundfrågor, som de ska bemöta på ett ”artigt, hjälpsamt och respektfullt” sätt.

B&Q förväntar sig större efterfrågan på rep, tejp och buntband månaden ut. Men svenska Clas Ohlson kommer inte vidta några förebyggande åtgärder.

– Det är en kul grej, men vi har inte direkt reflekterat kring den här filmen. Vi kommer inte att uppmärksamma biopremiären på något speciellt sätt, säger Sara Kraft Westrell.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert: