Läckert för alla fansen

FILM

Sagan om ringen (DVD)

Frodo funkar på dvd.

Ett fantastiskt äventyr som kommer till sin rätt på dvd.

Den här förpackningen innehåller två dvd. På den första finns filmen som den gick på bio. På den andra finns ett par timmars tillägg.

Mycket av det är reklam. Reklam för kommande dataspel. Reklam för förlaget som gav ut böckerna om filmen. Reklam för nästa dvd, den som släpps i november och innehåller fyra dvd. Med bland annat tre och en halvtimmes-versionen av första filmen.

Synd att fansen inte kan välja den redan nu, utan måste handla två gånger.

Försmaksfilm

Här finns också 10 minuters försmak av nästa film, ”De två tornen”, och det är förstås läckert. Oemotståndligt för fansen. Inte bara bilder ur filmen, utan glimtar från den nya inspelningen. Bland annat visas hur Gollum förvandlas från skådespelaren Andy Serkis kropp och röst till en animerad figur.

Och hur staden Edoras byggdes i ödemarken.

Extra-dvd:n innehåller också tre längre bakomfilmer gjorda inför ettan, med delvis exakt samma intervjuer. Tjatigt. Hysteriska amerikanska tv-röster.

Intressanta bilder

Inne i allt finns gott om intressanta bilder som visar hur Peter Jackson och hans gäng förvandlade Tolkiens böcker till film.

Tyvärr får vi vänta på den kompletta historien, även med bakomfilmer, till nästa dvd i november.

Den här dvd-utgåvan av ”Sagan om ringen” släpps i Sverige och hela världen den 6 augusti, men den amerikanska går redan att köpa på sina håll.

Jens Peterson